Καταδίκη των αιματηρών γεγονότων στη Γάζα από τον πάπα Φραγκίσκο

Καταδίκη των αιματηρών γεγονότων στη Γάζα από τον πάπα Φραγκίσκο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε σήμερα τους θανάτους δεκάδων Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, λέγοντας ότι οι θάνατοι θα οδηγήσουν σε περισσότερη, βία και έκανε έκκληση για διάλογο, ώστε να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους νεκρούς και τους τραυματίες και βρίσκομαι κοντά με τις προσευχές μου και την αγάπη μου σε όλους όσοι υποφέρουν», είπε ο πάπας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. «Επαναλαμβάνω ότι η χρήση βίας ποτέ δεν οδηγεί στην ειρήνη. Ο πόλεμος οδηγεί σε πόλεμο και η βία σε βία», προσέθεσε.

Τη Δευτέρα, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 60 Παλαιστινίους κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, έπειτα από τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, στην πιο αιματηρή ημέρα στη Γάζα εδώ και χρόνια.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη το 2014, ζήτησε από τις δύο πλευρές και από τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσουν τις προσπάθειες «ώστε ο διάλογος, η δικαιοσύνη και η ειρήνη να επικρατήσουν».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την απόφασή του για τη μεταφορά της πρεσβείας, ο Φραγκίσκος ζήτησε να γίνει σεβαστό το «status quo» της Ιερουσαλήμ, λέγοντας ότι οι νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή θα κλιμάκωναν περαιτέρω τις διεθνείς συγκρούσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή