Υπαναχώρηση μετά τις αντιδράσεις για τον φόρο σε κινητά και τάμπλετ

Υπαναχώρηση μετά τις αντιδράσεις για τον φόρο σε κινητά και τάμπλετ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επανεξέταση του φόρου 2% για τα κινητά οδηγείται η κυβέρνηση. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, έπειτα από επικοινωνία που είχαν νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με την ίδια την ίδια πηγή, στην επικοινωνία των δύο υπουργών, ο κ. Βερναρδάκης πρότεινε την επανεξέταση της ρύθμισης μόνο για τα κινητά, και ο κ. Παππάς δέχθηκε αμέσως την πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα εξετασθεί εκ νέου ο φόρος, είναι τρεις μήνες περίπου.

Την επανεξέταση της τροπολογίας που ίδιος είχε πριν από λίγες ημέρες υπογράψει, είχε ζητήσει νωρίτερα με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.  

«Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και προσθέτει:

«Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες» .

Η επίμαχη τροπολογία ωστόσο, η οποία κατατέθηκε στις 11 Μαΐου 2018, φέρει την υπογραφή του Νίκου Παππά και μάλιστα πρώτη, ενώ ακολουθούν εκείνη του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου. 

 

Υπαναχώρηση μετά τις αντιδράσεις για τον φόρο σε κινητά και τάμπλετ-1

 

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή