Εικαστικά στον κόσμο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι Pink Floyd στη Ρώμη

Οργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την κυκλοφορία του πρώτου σινγκλ της μπάντας και όπου παρουσιάστηκε έσπασε ταμεία – το Μουσείο Victoria & Albert αναγκάστηκε να παρατείνει την έκθεση για δύο εβδομάδες. Αυτήν την περίοδο, το αφιέρωμα με τίτλο «The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains» φιλοξενείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ρώμης. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει φωτογραφίες, αφίσες, μουσικά όργανα και εξώφυλλα δίσκων. Τα εκθέματα συνθέτουν ένα οπτικοακουστικό ταξίδι, που ξαναζωντανεύει την πορεία των Pink Floyd. Διάρκεια έως την 1η Ιουλίου.

Mε έμπνευση τον Caravaggio

Σύγχρονοι καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία συμμετέχουν στην έκθεση «10 καλλιτέχνες υπό το φως του Caravaggio», που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες έχουν, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, εμπνευστεί από το έργο του κορυφαίου ζωγράφου ή το έργο τους συμμερίζεται την προσέγγιση και τις τεχνικές του. Η έκθεση δεν αποτελεί απλή επιστροφή στο έργο του Caravaggio, ούτε προσήλωση και υποταγή στην ιστορία, αλλά πάνω από όλα αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη ματιά του καλλιτέχνη στο σήμερα μέσα από το πρίσμα της παράδοσης και της ιστορίας. Παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Κλίτσα Αντωνίου (Κύπρος), Paolo Incarnato (Ιταλία), Ευδοκία Κύρκου (Κύπρος), Μαριάννα Κωνσταντή (Κύπρος), Μαρία Λιανού (Κύπρος), Ελένη Λύρα (Ελλάδα), Φωτεινή Πούλια (Ελλάδα), Andrea Rosset (Ιταλία), Ανδρέας Σάββα (Κύπρος) και Παντελής Χανδρής (Ελλάδα). Εως 29/8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή