Δημοσκόπηση: Παγιώνεται η αρνητική εικόνα της κυβέρνησης – Εκλογές ζητεί το 56%

Δημοσκόπηση: Παγιώνεται η αρνητική εικόνα της κυβέρνησης – Εκλογές ζητεί το 56%

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγιώνεται η αρνητική εικόνα της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης. Το 77% των Ελλήνων θεωρεί ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση.

Παγιώνεται η αρνητική εικόνα της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης «Πολιτικό Βαρόμετρο» της Public Issue.

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι το 77% του δείγματος θεωρεί ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, το 56% ζητεί να γίνουν εκλογές και το 74% εκτιμά σε αυτές θα επικρατήσει η ΝΔ.

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με τα ποσοστά του να εμφανίζουν αυξητική τάση.

Αντιθέτως η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας εμφανίζεται καθηλωμένη. Από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Τσίπρας προπορεύεται σε δημοφιλία μόνο του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ποσοστό 86%, ενώ το 51% εκτιμά ότι το γενικότερο οικονομικό κλίμα θα επιδεινωθεί τον επόμενο χρόνο και το 55% αναμένει ως χειρότερη την προσωπική του οικονομική κατάσταση.

Στην «παράσταση νίκης» η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 74%, έναντι 18%, ενώ οι πολίτες σε ποσοστό 56% θεωρούν ότι χρειάζεται να γίνουν εκλογές, έναντι 34% που απαντά ότι οι εκλογές δεν χρειάζονται.

Όσον αφορά στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας», ο 34% προτιμά κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, το 16% ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ ένα 45% απορρίπτει αμφότερες τις επιλογές.

Τέλος,  καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας το 42% των προτιμήσεων, ενώ το 26% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή