Τρίτη κατά σειρά ημέρα πτώσης στο Χ.Α.

Τρίτη κατά σειρά ημέρα πτώσης στο Χ.Α.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έντονη μεταβλητότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμων κινήθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο, όπου οι πωλητές τελικά κυριάρχησαν και πάλι και οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν για δεύτερη ημέρα στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων. Η εκτόξευση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων λόγω του… «ιταλικού ιού», «βάρυνε» επίσης την επενδυτική διάθεση, στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει ευάλωτη στα εξωτερικά σοκ, για ό,τι και αν σημαίνει αυτό σε ό,τι αφορά τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για καθαρή έξοδο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 1,43% στις 787,90 μονάδες, με τον τζίρο να εμφανίζεται «ανεβασμένος» για δεύτερη ημέρα (77,6 εκατ. ευρώ), ενώ η «βουτιά» του τραπεζικού δείκτη άγγιξε το 3,5%. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο τριήμερο οι συνολικές απώλειες στο Χ.Α. φτάνουν το 4,2%, ενώ στις τράπεζες το 8,2%. Στο αρνητικό κλίμα που κυριάρχησε στην αγορά συνέβαλαν και οι ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν στα ελληνικά ομόλογα με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων εκτοξεύθηκαν στο 4,367% με άνοδο της τάξεως του 6% και στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου, οι αποδόσεις στα 5ετή ομόλογα σημείωσαν άλμα της τάξεως του 7,8%, στο 3,45% και στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Απριλίου, ενώ οι αποδόσεις του 7ετούς ομολόγου σκαρφάλωσαν στο 4,022%.

Η μετοχή της Folli Follie συνέχισε σταθερά να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς, με τη μεταβλητότητα να είναι και πάλι έντονη, αφού έφτασε να σημειώνει απώλειες έως και 7,8% και στη συνέχεια ανέκαμψε έως και το +2,8%, ενώ έκλεισε στο -3,92%. Παρά την προσπάθεια στήριξής της από την εταιρεία με αγορές μετοχών, η νέα επίθεση των funds δεν άφησε τη μετοχή της να «επιπλεύσει». Το Οasis Investments II Master Fund LTD, το οποίο είχε ανοίξει πριν από περίπου μία εβδομάδα short θέσεις στην εισηγμένη, προχώρησε σε αύξησή τους και πλέον αγγίζουν το 0,90%. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σταθερότητα που υπήρχε πριν από ένα μήνα στην αγορά θα αργήσει να επιστρέψει, με τον τραυματισμό της επενδυτικής εμπιστοσύνης να δίνει τροφή στους shorts οι οποίοι, ελλείψει θετικών καταλυτών, δεν έχουν κανέναν λόγο να «υποχωρήσουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή