Κάθοδος της Δημοκρατικής Ευθύνης στις εκλογές

Κάθοδος της Δημοκρατικής Ευθύνης στις εκλογές

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή της να κατέλθει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές επικυρώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η Δημοκρατική Ευθύνη, το κόμμα που ίδρυσε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. Συγκεκριμένα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί η πανελλήνια προγραμματική συνδιάσκεψη, που αποτελεί ουσιαστικά την τρίτη, επικαιροποιημένη, έκδοση του εκλογικού προγράμματος. Η συνδιάσκεψη θα έχει ως κεντρικό σύνθημα το «όχι άλλη χαμένη δεκαετία», εστιάζοντας στο γεγονός πως για πρώτη φορά η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχή ύφεση εδώ και 10 χρόνια, ενώ το ΑΕΠ από τα 240 δισ. έφθασε στα 175 δισ.

Στη συνδιάσκεψη αναμένεται να παρευρεθούν περί τα 400 μέλη του κόμματος, που χωρισμένα σε τομείς θα επεξεργαστούν την τελική πρόταση. Ο γ.γ. του κόμματος, Θωμάς Παπαλιάγκας, σχολιάζοντας στην «Κ» τη φιλοσοφία που διέπει τον φορέα αναφέρει πως «βασικός στόχος δεν είναι να πούμε τι θέλουμε να γίνει, αλλά πώς θα γίνει», εστιάζοντας στο πρόγραμμα, που «είναι κοστολογημένο και αναλυτικό ανά τομέα». Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχει, επί παραδείγματι, ειδική πρόταση για τις εξαγωγές της χώρας. Το κόμμα που ίδρυσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος συμμετέχει πλέον ως απλό μέλος έχοντας παραδώσει τη σκυτάλη στη νέα γενιά, δίνει ιδιαίτερη βάση στην «κρίση των θεσμών» μιλώντας για πλήρη «αποθέσμιση» της χώρας, ενώ στοχεύει στο να προσελκύσει «μη επαγγελματίες πολιτικούς» της γενιάς των 30-45 που, όπως αναφέρει ο κ. Παπαλιάγκας, αποτελούν «την αιχμή του δόρατος» του φορέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή