Νέες ταινίες: Ο πιο αθυρόστομος υπερήρωας της Marvel

Νέες ταινίες: Ο πιο αθυρόστομος υπερήρωας της Marvel

4' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Deadpool 2 ***

ΔΡΑΣΗΣ (2018)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λέιτς

Ερμηνείες: Ράιαν Ρέινολντς, Τζος Μπρόλιν, Μορένα Μπακαρίν

Πριν από δύο χρόνια εμφανίστηκε για να μας «σώσει» από την καταιγίδα των πανομοιότυπων, ανέμπνευστων, δίχως χιούμορ και δήθεν σκοτεινών υπερηρώων που έχουν κατακλύσει τη μεγάλη οθόνη. Ο «Deadpool», ένας χαρακτήρας που προώθησε εν πολλοίς τότε μόνος του ο ίδιος ο πρωταγωνιστής –και παραγωγός– Ράιαν Ρέινολντς, επιστρέφει τώρα σε πολύ πιο πολυτελές πακέτο, μιας και η ακραία, φαινομενικά, συνταγή του αποδείχθηκε… χρυσή.

Ο πιο αθυρόστομος υπερήρωας της Marvel έχει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει έναν ασταμάτητο στρατιώτη, που έχει ταξιδέψει από το μέλλον, προκειμένου να εκτελέσει έναν νεαρό μεταλλαγμένο. Ταυτόχρονα, ο Deadpool έχει να παλέψει με τους δικούς του δαίμονες και μια οδυνηρή απώλεια. Κι αν όλα αυτά μοιάζουν κάπως καταθλιπτικά, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, μιας και το κωμικό γκάζι μένει πατημένο στο τέρμα ώς το φινάλε, με μπόλικες αναφορές στην κινηματογραφική βιομηχανία (από τον «Εξολοθρευτή» μέχρι τους πρόσφατους «Εκδικητές»), αρκετό αυτοσαρκασμό και απολαυστικές σόκιν ατάκες. Στην πορεία, ο «Κόκκινος» θα βρει και μερικούς νέους φίλους, σχεδόν εξίσου παλαβούς με τον ίδιο. Και μπορεί η ευρηματική δράση και το απροσδόκητο της πρώτης ταινίας, που ήταν άλλωστε και κομμάτι της γοητείας της, εδώ να απουσιάζει, ωστόσο το «Deadpool 2» προσφέρει με άνεση ένα δίωρο απενοχοποιημένης διασκέδασης.

Too Much Info Clouding Over My Head ***

ΚΩΜΩΔΙΑ (2017)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης

Ερμηνείες: Βασίλης Χριστοφιλάκης, Λένα Ουζουνίδου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ

Στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, ο Βασίλης Χριστοφιλάκης καταφέρνει να υπογράψει το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, στην καλύτερη ελληνική κωμωδία της χρονιάς. Ο Βασίλης είναι ένας τριαντάρης σκηνοθέτης φιλόδοξος και ταυτόχρονα ψυχαναγκαστικός που προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για την επόμενη ταινία του, την οποία όμως δεν πολυθέλει να γυρίσει. Η απαιτητική παραγωγός του θα τον βάλει, μεταξύ άλλων, να κάνει τον… Κινέζο σε μια διαφήμιση μπίρας, να κινηματογραφήσει ένα φιλανθρωπικό γκαλά και να σκηνοθετήσει στο θέατρο μια ξεπεσμένη τηλεοπτική σταρ.

Ο Χριστοφιλάκης, μέσα από ένα γουντιαλενικού στυλ σενάριο –και εικόνα– παίρνει την ευκαιρία να σκιαγραφήσει τον σημερινό τριαντάρη, γεμάτο από τυπικά προσόντα, νευρώσεις και αδιέξοδα. Παράλληλα, σχολιάζει απολαυστικά την παλαβή πραγματικότητα του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, το οποίο κάθε άλλο παρά ενθαρρύνει τους νέους κινηματογραφιστές. Η ταινία κέρδισε 3 βραβεία στο τελευταίο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών.

Η τελευταία σημαία ***

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ερμηνείες: Μπράιαν Κράνστον, Στιβ Καρέλ, Λόρενς Φίσμπερν

Γλυκόπικρο φιλμ δρόμου

Τρεις παλιοί φίλοι, βετεράνοι του Βιετνάμ, συναντιούνται ξανά προκειμένου να φροντίσουν για την ταφή του μοναχογιού του ενός, ο οποίος σκοτώθηκε στον πόλεμο του Ιράκ. Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μετατρέπει δεξιοτεχνικά την τραγική ιστορία σε γλυκόπικρο φιλμ δρόμου, προκειμένου να σχολιάσει με τον δικό του, alternative, τρόπο τη ματαιότητα του πολέμου και τον αντίκτυπό του στην αμερικανική κοινωνία. Αρωγοί του οι εξαιρετικοί Μπράιαν Κράνστον, Στιβ Καρέλ και Λόρενς Φίσμπερν στους τρεις (πολύ διαφορετικούς) πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Βασιλικοί γάμοι **½

Σκηνοθεσία: Μαρκ Ντουγκέν

Ερμηνείες:  Λαμπέρ Ουίλσον, Ολιβιέ Γκουρμέ, Κατρίν Μουσέ

Τέσσερα νεαρά πριγκιπόπουλα

Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Ισπανία και η Γαλλία βρίσκονται εξαντλημένες από τον μεταξύ τους πόλεμο. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη, τέσσερα νεαρά πριγκιπόπουλα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, θα αποφασιστεί να παντρευτούν. Η μικρότερη είναι 4 ετών… Το δράμα εποχής ζωντανεύει αρκετά επιτυχημένα την ατμόσφαιρα των τότε ευρωπαϊκών Αυλών, όπου τα παιδιά γίνονται στην ουσία προϊόντα συναλλαγής και οι τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων ορίζονται από κάποια παρανοϊκά προξενιά.

50 φορές άνοιξη **½

Σκηνοθεσία: Μπλαντίν Λενουάρ

Ερμηνείες: Ανιές Ζαουί, Πασκάλ Αρμπιγιό, Σαρά Σουκό

Κλασική γαλλική τρυφερότητα

Η Ορόρ είναι μια πρόσχαρη, γεμάτη ζωή γυναίκα, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με τη μέση ηλικία και τις διάφορες… εκπλήξεις της. Τα πράγματα ωστόσο θα αλλάξουν εκ νέου όταν συναντήσει τυχαία τον μεγάλο έρωτα των νεανικών της χρόνων. Η Ανιές Ζαουί ερμηνεύει παθιασμένα τον ρόλο, εκπροσωπώντας επάξια τις γυναίκες της γενιάς της, σε ένα τρυφερό φιλμ, χαρακτηριστικό δείγμα της γαλλικής κινηματογραφικής σχολής. Μοιραία, πάντως, αυτό χάνει σχετικά σύντομα τον ρυθμό και το (όποιο) παραπάνω ενδιαφέρον του.

Εμείς…

Ξεκινά από σήμερα το «κλασικό» πια Ταινιόραμα, η σινεφίλ γιορτή των βραβευμένων ταινιών που διοργανώνουν οι κινηματογράφοι Αστυ και Πτι Παλαί, για να μας συνοδεύσει τις θερινές εβδομάδες που έρχονται. Μέχρι τις 4 Ιουλίου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει 147, συνολικά, ταινίες –ανάμεσά τους κλασικά αριστουργήματα του παρελθόντος, αλλά και πιο πρόσφατες διακριθείσες στα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ–, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει κάθε μέρα τρεις προβολές με ενιαίο εισιτήριο 5 ευρώ.

…και οι άλλοι

Σε κανονικό διαδικτυακό φαινόμενο, παγκοσμίων διαστάσεων, εξελίσσεται το σίκουελ του «Karate Kid», το οποίο προβάλλεται εδώ και λίγο καιρό μέσα από τη σχετική πλατφόρμα του YouTube. Η πραγματικά αξιόλογη σειρά «Kobra Kai», η οποία συναντά τους τότε πρωταγωνιστές της ταινίας Ραλφ Μάτσιο και Γουίλιαμ Ζάμπκα στη σημερινή τους ηλικία, ξεπέρασε, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, δημοφιλέστατους τίτλους όπως τα «13 Reasons Why» και «Arrested Development» του Netflix, όπως και το «Handmaid’s Tale» του Hulu. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως το «Kobra Kai», που στην πρώτη του σεζόν πρόσφερε στο κοινό μόλις 10 μισάωρα επεισόδια, έχει ήδη ανανεωθεί και για τον δεύτερο κύκλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή