Αιχμές από τους δικαστές του ΣτΕ για την παραίτηση Σακελλαρίου

Αιχμές από τους δικαστές του ΣτΕ για την παραίτηση Σακελλαρίου

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς αιχμές με το «γάντι» για την παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκου Σακελλαρίου, άφησε με ανακοίνωσή της η Ένωση των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου η οποία υπογράφεται από τα αναπληρωματικά μέλη του προεδρείου της καθώς τα τακτικά μετέχουν στις κρίσιμες διασκέψεις για το σύνολο των διατάξεων του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, την επόμενη ημέρα της ηχηρής παραίτησης του κ. Νίκου Σακελλαρίου «συνεπές  στις πάγιες θέσεις του καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του».

Η ανακοίνωση υπονοεί προφανώς την τοποθέτηση του παραιτηθέντος Προέδρου στην γραπτή του δήλωση με την οποία λαμβάνει δημόσια θέση για την περικοπή των συντάξεων για τις οποίες εκτιμά ότι είναι μεγάλες και καταθέτει την άποψη ότι περαιτέρω περικοπές θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους σε πλήρη εξαθλίωση, καθώς το συγκεκριμένο θέμα, των περικοπών, περιλαμβάνεται στα υπό κρίση θέματα που απασχολούν την διάσκεψη του ανωτάτου δικαστηρίου και μάλιστα τις προσεχείς ημέρες.

Παράλληλα με την ανακοίνωσή της η Ένωση των Δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου εμμέσως πλην σαφώς ασκεί κριτική στον παραιτηθέντα Πρόεδρο του Δικαστηρίου για την απόφαση του να παραιτηθεί επικαλούμενος συγκεκριμένους λόγους που σχετίζονται με διαρροές κρίσιμων ψηφοφοριών σχετικά με τον λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου σημειώνοντας με νόημα ότι οι δικαστές «δεν παραιτούνται και δεν φυγομαχούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του.

Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο. Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

Κοντονής: Ηχηρή απάντηση σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ηχηρή απάντηση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι προσπάθησαν χθες μέσω της παραίτησης του κ. Νικολάου Σακελλαρίου από τη θέση του Προέδρου του ΣτΕ, να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρος της Κυβέρνησης. Αν θέλουν ας τη μελετήσουν, για να μην εκτεθούν για άλλη μια φορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή