Με οριακή πτώση 0,22% έκλεισε το Χ.Α.

Με οριακή πτώση 0,22% έκλεισε το Χ.Α.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν κατάφερε χθες να κάνει τη διαφορά και να ανακάμψει από το διήμερο ισχυρών απωλειών, και έτσι οι αγοραστές έδωσαν τη θέση τους στους πωλητές και οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη σε οριακές απώλειες. Η συνέχιση των ισχυρών πιέσεων που δέχθηκαν τα ελληνικά ομόλογα σε συνδυασμό με τη διαρροή από το υπουργείο Οικονομικών ότι ο στόχος για την ανάπτυξη θα αναθεωρηθεί προς τα κάτω, διατήρησαν τη νευρικότητα και τη μεταβλητότητα στην αγορά, όπου εξακολουθεί να επικρατεί κλίμα επιφυλακτικότητας.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,22% στις 786,20 μονάδες, αν και κινήθηκε έως και το +0,91%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,20% στις 901,91 μονάδες, όπου το ριμπάουντ της Πειραιώς (+2,19%) δεν κατάφερε να κάμψει τις πιέσεις που άσκησε στον κλάδο η πτώση της Αlpha Bank (-2.20%) και της Eurobank (-1,98%). Σύμφωνα με τους αναλυτές, το βραχυπρόθεσμο διάστημα παραμένει δύσκολο για το Χ.Α., αφού το κλίμα έχει αλλάξει ριζικά από τον περασμένο μήνα, λόγω του πλήγματος που επέφερε στην αξιοπιστία των ελληνικών εισηγμένων η υπόθεση της Follie Follie, ενώ παράλληλα οι διεθνείς επενδυτές αποφεύγουν αυτή τη στιγμή το ρίσκο για τα assets της ευρωπεριφέρειας αλλά και των αναδυόμενων αγορών, δύο «κατηγορίες» στις οποίες ανήκει η Ελλάδα.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτρος Στεριώτης της Nuntius Sec., το Χρηματιστήριο προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές από το θέμα της FF Group, με τον «ασκό του Αιόλου», πάντως, να έχει ανοίξει και τους πιο απαισιόδοξους να φοβούνται ότι θα υπάρξει συνέχεια στο κλίμα καχυποψίας σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιοποιούν οι ελληνικές εταιρείες.

Με τις μετοχές των τραπεζών να παραμένουν το «κλειδί» για μία διατηρήσιμη αντίδραση στο ελληνικό Χρηματιστήριο και με την αδυναμία τους να αντιδράσουν παρά τις ισχυρές πιέσεις του τελευταίου διαστήματος, φαίνεται πως η αγορά θα χρειαστεί ακόμα χρόνο για να αποτιμήσει πλήρως τις αρνητικές εξελίξεις. Το κλίμα επιφυλακτικότητας που κυριαρχεί απέναντι στην Ελλάδα φάνηκε και στα roadshows που διοργανώθηκαν αυτήν την εβδομάδα στο Λονδίνο, όπου τα funds εμφανίστηκαν διστακτικά σχετικά με τις προοπτικές των τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή