Ατζέντα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ατζέντα-1

// ΒΙΒΛΙΟ //

ΑΠΟ ΨΗΛΑ [Κυκλοφορεί τον Ιούνιο]

Τι κάνεις όταν, φτάνοντας ψηλά, όλη η θέα κρύβεται μέσα στα σύννεφα;  Ή, πώς αισθάνεσαι όταν πατάς κορυφή την ώρα που χαράζει; Στις 4.30 τα ξημερώματα και σε υψόμετρο 2.900 μ., ο Γερμανός φωτογράφος Guerel Sahin, περπατώντας στο άγριο τοπίο των Άλπεων, βγάζει πανοραμικές εικόνες που κόβουν την ανάσα. Στο λεύκωμα «The Sound of Mountains» από τις εκδόσεις teNeues συγκέντρωσε τις πιο εμπνευσμένες φωτογραφίες του και τις «μοιράζεται» με τους ορειβάτες, τους περιπατητές, τους αναρριχητές και όλους όσοι δεν χάνουν ευκαιρία να αποδράσουν στη φύση.

teneues-books.com


 

Ατζέντα-2

// ΜΥΚΟΝΟΣ //

Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ  [Από 27/05 έως 20/07/2018]

Η ομαδική έκθεση «Dancing Goddesses» στην γκαλερί Δύο Χωριά εμπνέεται από την εποχή που στη Δήλο κατοικούσαν ειρηνικά άνθρωποι από διαφορετικές εθνικότητες και κοινωνικές αναφορές. Στη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου η Αθήνα επέβαλε την «κάθαρση» του νησιού, αφήνοντάς το έρημο. Η σουρεαλιστική αφήγηση των έργων των 18 καλλιτεχνών –ανάμεσά τους οι Ραλλού Παναγιώτου, Όλγα Μη-

λιαρέση-Φωκά, Emily Mae Smith και Adam Henry, David Harrison κ.ά.– προβάλλει τη διαβρωτική σχέση του ανθρώπου με τη φύση και αμφισβητεί τις πολιτικές εξουσίες.

www.diohoria.com


Ατζέντα-3

// ΜΕΣΣΗΝΙΑ //

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ  [26 και 27/05/2018]

Οι ενώσεις οινοπαραγωγών και τα επσκέψιμα οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα μάς προσκαλούν στη διοργάνωση «Ανοιχτές Πόρτες», για απολαυστικές οινικές δοκιμές και ξεναγήσεις.  Στον Πύργο Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, το οινοποιείο Νέστωρ της οικογένειας Λαφαζάνη μάς περιμένει για να περιηγηθούμε στους χώρους του και να γνωρίσουμε τις ποικιλίες της περιοχής. Η είσοδος είναι δωρεάν.

www.nestorwines.gr, www.lafazanis.gr


Ατζέντα-4

// ΠΑΡΙΣΙ//

ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ [Από 30/05 έως 27/08/2018]

Η έκθεση «U.A.M. – Une Aventure Moderne 1929-1958» στο Centre Pompidou διερευνά ένα από τα πιο σημαντικά ρεύματα του 20ού αιώνα, τη Union des Artistes Modernes, που ένωνε αρχιτέκτονες, γραφίστες, εικαστικούς, φωτογράφους, designers, σχεδιαστές μόδας κ.ά., από όλο τον κόσμο, οι οποίοι βοήθησαν το Παρίσι να γίνει μία από τις πρωτεύουσες της πρωτοπορίας. Ανάμεσά τους οι Fernand Léger, Sonia Delaunay, Eileen Gray, Charlotte Perriand, Jean Prouvé, Le Corbusier κ.ά.

www.centrepompidou.fr


Ατζέντα-5

Φωτογραφία: © Shutterstock

// ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ //

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ [Από 30/05 έως 03/06/2018]

Για δύο μήνες η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρωσίας γιορτάζει τις «λευκές νύχτες» με ξεχωριστές εκδηλώσεις. Για τους λάτρεις των τεχνών το White Nights Festival είναι από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις της χρονιάς, καθώς κορυφαίοι καλλιτέχνες από κάθε είδος –μπαλέτο, όπερα, ορχήστρες κλασικής μουσικής, κ.ά.– παρουσιάζουν θεάματα ειδικά για το φεστιβάλ. Διάσημες είναι οι παραστάσεις στο Mariinsky Theatre. Παράλληλα μεγάλα μουσεία διανυκτερεύουν δίνοντας την ευκαιρία για μια διαφορετική ξενάγηση.

saint-petersburg.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή