Μέι για Σκοπιανό: Η επίλυση θα αποφέρει καθαρά οφέλη και στις δύο χώρες

Μέι για Σκοπιανό: Η επίλυση θα αποφέρει καθαρά οφέλη και στις δύο χώρες

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποίησε σήμερα, μετά τη σύνοδο στη Σόφια, η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Η κ. Μέι δήλωσε, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ζόραν Ζάεφ, πως η πΓΔΜ έχει δεσμευτεί σε λύση στο θέμα του ονόματος, υπογράμμισε πως η λύση αυτή θα αποφέρει καθαρά οφέλη και στις δύο χώρες και εξέφρασε την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε από την πλευρά του πως η φιλία μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας μεγαλώνει, «οικοδομείται εμπιστοσύνη και πιστεύω ειλικρινά ότι μπορούμε να βρούμε λύση». Η εκδοχή η οποία μπορεί να γίνει αποδεκτή από τις δύο πλευρές είναι μια συνολική λύση και όχι τμηματικές λύσεις, ανέφερε και υπογράμμισε πως με την συνέχιση των διαβουλεύσεων στο εσωτερικό των δύο χωρών «επιθυμούμε να διαπιστώσουμε αν πράγματι μπορεί να γίνει αποδεκτή η λύση από τις δύο πλευρές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή