Βροχή επικρίσεων κατά Τραμπ

Βροχή επικρίσεων κατά Τραμπ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζωπυρώνεται η διαμάχη του Ντόναλντ Τραμπ με τις αρχές της Καλιφόρνιας και άλλων αμερικανικών πολιτειών που αρνούνται να ευθυγραμμιστούν με τη σκληρή πολιτική του έναντι της παράτυπης μετανάστευσης. Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται σφοδρές επικρίσεις από τους Δημοκρατικούς για το γεγονός ότι χαρακτήρισε «κτήνη» κάποιους εκ των μεταναστών που περνούν τα σύνορα χωρίς άδεια και στη συνέχεια συνδέονται με εγκληματικές συμμορίες.

«Εχουμε ανθρώπους που έρχονται στη χώρα ή επιχειρούν να έρθουν και έχουμε σταματήσει πολλούς από αυτούς», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το μεταναστευτικό στον Λευκό Οίκο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών αρχών. «Δεν θα μπορούσατε να πιστέψετε πόσο κακοί είναι αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι κτήνη», δήλωσε ο Τραμπ, απαντώντας στις παρατηρήσεις σερίφη για τις διασυνδέσεις ορισμένων μεταναστών με εγκληματικές ομάδες της Καλιφόρνια.

«Οταν οι πρόγονοι όλων μας ήρθαν στην Αμερική, δεν ήταν κτήνη, όπως δεν είναι ούτε αυτοί οι άνθρωποι», απάντησε δηκτικά μέσω Twitter ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ. Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνια Τζέρι Μπράουν δήλωσε ότι ο Τραμπ «ψεύδεται για τους μετανάστες, ψεύδεται για την εγκληματικότητα και ψεύδεται για τους νόμους της πολιτείας μας».

Η Καλιφόρνια, που αποτελεί την πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, έχει ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν στην τοπική αστυνομία να συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες στις εκστρατείες κατά της παράτυπης μετανάστευσης. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της πολιτείας για να την αναγκάσει να τερματίσει την πολιτική των «πόλεων-καταφυγίων» για τους μετανάστες. Στην ίδια συνάντηση, στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολύ σύντομα θα απαιτήσει από το Κογκρέσο να υπάρξει πλήρης χρηματοδότηση στο τείχος που εννοεί να κατασκευάσει, στα σύνορα με το Μεξικό.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε πρώτη φορά γραπτώς ότι κατέβαλε πάνω από 100.000 δολάρια στον μέχρι πρότινος δικηγόρο του Μάικλ Κόεν ώστε να εξασφαλίσει τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς γύρω από περιστασιακή, σεξουαλική συνεύρεση μαζί της, το 2006. Τον Απρίλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι δεν γνώριζε τίποτα για την πληρωμή της ηθοποιού από τον Κόεν.

«Κυνήγι μαγισσών»

Χθες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον διορισμό του Ρόμπερτ Μιούλερ ως ειδικού ανακριτή για τις καταγγελίες περί ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Με συνέντευξή του στο CNN, ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο οποίος διαδέχθηκε τον Κόεν ως προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, δήλωσε ότι η ομάδα του Μιούλερ παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη εναντίον του εν ενεργεία προέδρου για τη ρωσική υπόθεση, παρά μόνον να συντάξει κάποια έκθεση γύρω από την πολύκροτη αυτή υπόθεση. Από το περιβάλλον του Μιούλερ δεν υπήρξε κανένα σχόλιο πάνω στις δηλώσεις Τζουλιάνι. Ο ίδιος ο Τραμπ αρνείται κάθε διασύνδεση με τη Ρωσία και χαρακτηρίζει την όλη υπόθεση «κυνήγι μαγισσών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή