Βίλα με πισίνα αγόρασε ο ηγέτης του Podemos

Βίλα με πισίνα αγόρασε ο ηγέτης του Podemos

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Η ανακοίνωση ότι ο επικεφαλής του αριστερού Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας και η χαρισματική υπ’ αριθμόν 2 του κόμματος Ιρένε Μοντέρο είναι ζευγάρι και περιμένουν δίδυμα τάραξε τα νερά της ισπανικής πολιτικής πριν από λίγες εβδομάδες. Τώρα η τρικυμία μεταφέρεται και στην πισίνα της κατοικίας που ανακοίνωσε ότι αγοράζει το ζεύγος στο Γαλαπαγάρ, 40 χλμ. έξω από τη Μαδρίτη. Οι δύο πολιτικοί πήραν στεγαστικό δάνειο ύψους 540.000 ευρώ από την τράπεζα ING Ingenieros, για την αποπληρωμή του οποίου θα καταβάλλουν ο καθένας 800 ευρώ τον μήνα για την επόμενη 30ετία. Η κατοικία, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980, έχει έκταση 260 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης δύο στρεμμάτων. Οι δύο βουλευτές, όπως όλοι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι του Podemos, έχουν ορίσει τον μισθό τους στο τριπλάσιο του κατώτατου μισθού, αποδίδοντας στο κόμμα τα χρήματα των βουλευτικών αποζημιώσεων που ξεπερνούν αυτό το ποσό.

«Εδώ και καιρό αναζητούσαμε ένα σπίτι στην εξοχή, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας», ανακοίνωσαν. «Παπαράτσι μάς ακολουθούν όταν πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, όταν βγάζουμε τα σκυλιά βόλτα. Θα θέλαμε να ζήσουν τα παιδιά μας την παιδική τους ηλικία όσο πιο φυσιολογικά γίνεται».

Η εφημερίδα El Pais χαρακτήρισε τη βίλα του ζεύγους «το απόλυτο σύμβολο του μικροαστισμού», το οποίο έρχεται σε αντίθεση με «τον φραγκισκανικό (ασκητικό) ζήλο με τον οποίο ο επικεφαλής του Podemos έμοιαζε να πορεύεται». «Εμείς δεν σκανδαλιζόμαστε, ίσως όμως θα πρέπει να σκανδαλίζονται αυτοί», έγραψε η εφημερίδα.

Το διασημότερο ζεύγος της ισπανικής πολιτικής ανακοίνωσε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή είναι ότι γειτνιάζει με ένα ιδιαίτερο δημόσιο σχολείο. Το Λα Ναβάτα είναι πολύ δημοφιλές, γιατί είναι ένα από τα λίγα δημόσια σχολεία που υιοθετούν μεθόδους αντιαυταρχικής εκπαίδευσης συνδυάζοντας τη μάθηση με το παιχνίδι.

H 30χρονη Μοντέρο είναι κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Podemos, ενώ προτού γίνει γνωστή η σχέση της με τον Ιγκλέσιας, σχολιαστές διερωτώντο αν οι μεγάλες ικανότητές της μπορεί να εκληφθούν ως απειλή για την ηγεσία του 39χρονου.  Το ερώτημα τώρα είναι αν οι ψηφοφόροι ενός κόμματος που δημιουργήθηκε ως αντίδραση στη λιτότητα θα αποδεχθούν το νέο status του ηγετικού διδύμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή