Ερευνες σε Πεύκη, Κηφισιά για τη μαφία των φαρμάκων

Ερευνες σε Πεύκη, Κηφισιά για τη μαφία των φαρμάκων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος γύρος ερευνών για τη λεγόμενη «μαφία των φαρμάκων» πραγματοποιήθηκε χθες στην Αττική. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε εφόδους σε αποθήκες που φέρεται να διατηρούσε το κύκλωμα σε Πεύκη και Κηφισιά, ενώ άνδρες της υπηρεσίας μετέβησαν για έλεγχο σε σπίτι στην Κηφισιά, όπου κατά πληροφορίες διαμένει ένας από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, αστυνομικοί ερεύνησαν αρχικά έναν ισόγειο αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή της Πεύκης. Στο εσωτερικό του βρήκαν 11 μεγάλα χαρτοκιβώτια με αναβολικά χάπια και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα. Η αποθήκη φέρεται να ανήκει στον 64χρονο Μ.Β., αρχηγικό μέλος του δεύτερου «πυρήνα» της εγκληματικής οργάνωσης και υπευθύνου για την αποθήκευση και εξαγωγή των κλεμμένων φαρμάκων σε χώρες του εξωτερικού.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη λεωφόρο Συγγρού οι αστυνομικοί είχαν βρει 19.750 ευρώ σε μετρητά και στο σπίτι του στη Γλυφάδα σφραγίδες τεσσάρων εταιρειών φαρμάκου. Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 64χρονος διατηρούσε μία ακόμα αποθήκη στην περιοχή της Πεύκης. Πράγματι, χθες το μεσημέρι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν και ερεύνησαν τον χώρο και βρήκαν 11 χαρτοκιβώτια με αναβολικά και άλλα σκευάσματα.

Στη συνέχεια κλιμάκιο της ίδιας υπηρεσίας μετέβη στην Κηφισιά, προκειμένου να ερευνήσει δύο σπίτια στην περιοχή. Στο ένα από αυτά διαμένει ο γιος του 64χρονου και –τυπικά– πρόεδρος της εταιρείας με τη σύντροφό του, ενώ το δεύτερο φέρεται να είναι το «πατρικό» σπίτι της οικογένειας. Στο πρώτο, οι αστυνομικοί βρήκαν επιπλέον ποσότητες αναβολικών. Αντίθετα, ο έλεγχος στο δεύτερο σπίτι, όπου κατά πληροφορίες υπήρχε ένα χρηματοκιβώτιο, δεν είχε έως αργά χθες ολοκληρωθεί.

Για την παράνομη διακίνηση των αντικαρκινικών σκευασμάτων συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα και μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή προφυλακιστέα κρίθηκαν επτά. Ο 64χρονος σκιώδης ιδιοκτήτης της φαρμακαποθήκης δεν προφυλακίστηκε, καθώς προσκόμισε στον ανακριτή έγγραφα σύμφωνα με τα οποία έχει ποσοστό αναπηρίας πάνω από 75%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή