Ηχηρή πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλή χρονιά για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδείχθηκε η φετινή στις φοιτητικές εκλογές. Κέρδισε την 32η συνεχόμενη πρωτιά της, ενώ βελτίωσε τα ποσοστά της. Την ίδια στιγμή, η ιστορική Πανσπουδαστική (ΠΚΣ) διατήρησε άνετα τη δεύτερη θέση, καθώς οι υπόλοιπες αριστερές νεολαίες υποχώρησαν.

Ειδικότερα, μόλις 61.000 φοιτητές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ψήφισαν, ποσοστό μειοψηφικό σε σχέση με τον συνολικό αριθμό φοιτητών. Βεβαίως, φέτος οι εκλογές στο ΟΠΑ δεν έγιναν, ενώ στη Νομική Αθηνών δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Η ΔΑΠ έδωσε στον εαυτό της 50,1%, 19,17% στην ΠΚΣ, 11,44% στην ΠΑΣΠ, 8,95% στην ΕΑΑΚ (Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) και 0,8% στο Μπλόκο (ΣΥΡΙΖΑ). Σύμφωνα με την ΠΚΣ, η ΔΑΠ πήρε 41,03 και η ίδια 21,43%, και η ΠΑΣΠ 12,84%, με τα ποσοστά τους να βελτιώνονται λίγο. Οι άλλες παρατάξεις υποχώρησαν και πήραν 7,37% η ΕΑΑΚ, 5,91% η Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία (ΛΑΕ) και 0,95% το Μπλόκο.

Στελέχη της ΔΑΠ ανέφεραν ότι «τα καλά ποσοστά της δείχνουν ότι υπάρχει ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θέλει να δουλέψει και να πετύχει στη χώρα του, αρκεί αυτή να του προσφέρει όσα πρέπει και μπορεί. Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ επένδυσε στα ακαδημαϊκά θέματα, στη χρήση νέων τεχνολογιών, στην ασφάλεια και στην εξεύρεση οικονομικών πόρων, θέματα που οι αριστερές παρατάξεις απαξιώνουν ή πολεμούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή