Πυροβολισμοί σε θέρετρο του Τραμπ στο Μαιάμι – «Ετοιμος για πόλεμο» ο δράστης λέει η αστυνομία

Πυροβολισμοί σε θέρετρο του Τραμπ στο Μαιάμι – «Ετοιμος για πόλεμο» ο δράστης λέει η αστυνομία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία του Μαϊάμι τραυμάτισε έναν ένοπλο που άνοιξε πυρ νωρίς σήμερα το πρωί στο λόμπι του θερέτρου με λέσχη και τέσσερα γήπεδα γκολφ του Αμερικανού προέδρου, Trump National Doral Golf Club, και άπλωσε μια αμερικανική σημαία πάνω σ' ένα γκισέ, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο άνδρας κατέβασε τη σημαία που κυμάτιζε έξω από τη λέσχη, μπήκε μέσα στο λόμπι γύρω στη 01:30 π.μ. (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) και τοποθέτησε τη σημαία πάνω στο γκισέ. Στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να τρέξουν για να προστατευθούν, ενώ αστυνομικοί έσπευσαν επιτόπου, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας του Μαϊάμι, Ντέιντ Χουάν Πέρεζ.

«Αυτός ο τύπος ήταν έτοιμος για πόλεμο. Περίμενε τους αστυνομικούς μας να μπουν, έτοιμος να συμπλακεί μαζί τους», δήλωσε ο Πέρεζ σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό WIOD του Μαϊάμι.

Ο ένοπλος πυροβολήθηκε στα πόδια από αστυνομικούς και τέθηκε υπό κράτηση. Βρίσκεται στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι σταθερή, δήλωσε ο Πέρεζ.

Ένας αστυνομικός έσπασε τον καρπό του, όμως αυτός ο τραυματισμός του δεν σχετίζεται με πυρά, δήλωσαν οι αρχές. Η αστυνομία δεν έκανε γνωστό τι είδους όπλο είχε ο ένοπλος.

Ο Πέρεζ είχε δηλώσει νωρίτερα πως τα κίνητρα του δράστη δεν είναι σαφή. «Δεν λέμε πως πρόκειται για τρομοκρατία, όμως δεν αποκλείουμε τίποτε σ' αυτό το σημείο», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Πέρεζ είπε πως ο άνδρας φώναζε εναντίον του Τραμπ, αλλά δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες. Οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς κατάφερε να μπει στο θέρετρο αυτό των 3.200 στρεμμάτων στη 1:30 το πρωί. 

Ο Τραμπ αγόρασε το ακίνητο έναντι 150 εκατομμυρίων δολαρίων το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή