Ενοχλήθηκε και αποχώρησε από συνάντηση ο Κώστας Γαβρόγλου

Ενοχλήθηκε και αποχώρησε από συνάντηση ο Κώστας Γαβρόγλου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σχεδόν μισή ώρα καθυστέρηση προσήλθε στη χθεσινή συνάντησή του με την πρώην… ομοσπονδία του ΠΟΣΔΕΠ, ο νυν υπουργός Παιδείας και πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου. Γεγονός που ναι μεν δικαιολογήθηκε από τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, αλλά έριξε λάδι στον εκνευρισμό τους. Στη συνέχεια, όμως, το κλίμα πυροδοτήθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα ο υπουργός να εγκαταλείψει το συναινετικό ύφος του και να αποχωρήσει οργισμένος. Με την παρέλευση κάποιας ώρας, η ψυχραιμία επανήλθε και ορίστηκε νέα συνάντηση. Ειδικότερα, η ΠΟΣΔΕΠ έθεσε επιτακτικά το ζήτημα των μισθολογικών περικοπών των μελών της. Οταν ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής προηγείται η αποκατάσταση των απωλειών ασθενέστερων μισθολογικά κλάδων του Δημοσίου, μέλη της ΠΟΣΔΕΠ του υπενθύμισαν ότι σε άλλους κλάδους με ειδικά μισθολόγια έχει γίνει αποκατάσταση των απωλειών, κατ’ εφαρμογήν σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ. Η έκρηξη συνέβη όταν μέλη της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ ανέφεραν ότι τα ΑΕΙ δεν μπορούν να εκταμιεύσουν την έκτακτη επιχορήγηση λόγω γραφειοκρατίας. Μίλησαν για virtual χρηματοδότηση. Τότε κ. Γαβρόγλου φέρεται να ενοχλήθηκε και αποχώρησε.

«Το υπ. Παιδείας έχει αποδείξει ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου. Μοναδική προϋπόθεση είναι ο σεβασμός ανάμεσα στους συνδιαλεγόμενους», ανέφερε το υπουργείο. «Αυτή η προϋπόθεση δεν τηρήθηκε εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς μελών της ΠΟΣΔΕΠ. Η ΠΟΣΔΕΠ κατέθεσε ένα υπόμνημα γεμάτο ανακρίβειες. Ο υπουργός θέλησε να διευκρινιστούν διάφορα σημεία, και αντ’ αυτού άρχισαν μέλη του Δ.Σ. να διακόπτουν τη συζήτηση με έναν απαράδεκτο τρόπο για πανεπιστημιακούς. Είναι υποχρέωση της ΠΟΣΔΕΠ να αυτοπροστατευθεί από παρόμοιες συμπεριφορές μελών της, διαφυλάσσοντας τη θεσμική της υπόσταση. Οι καλοί τρόποι και οι κανόνες διαλόγου αφορούν και τα μέλη της ΠΟΣΔΕΠ», πρόσθεσε. Η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ στον αντίποδα ήταν πολύ λιτή, χωρίς πρόθεση πόλωσης του κλίματος. Τελικά, ορίστηκε νέα συνάντηση –ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε ότι ήταν με δική του πρωτοβουλία– για τις 30 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή