Παρουσίαση της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Fosun

Παρουσίαση της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Fosun

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κερδοφορία και στους παραγωγικούς στόχους που θα πετύχει η Εθνική Ασφαλιστική την προσεχή 5ετία, μέσα από την ανάπτυξη όλων των κλάδων –ζωής και γενικών ασφαλίσεων– καθώς και μέσω της συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα, δόθηκε έμφαση χθες κατά την παρουσίαση της εταιρείας στη διοίκηση της Fosun, που επισκέφθηκε την Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία του κινεζικού ομίλου με επικεφαλής την αντιπρόεδρο της Fosun και πρόεδρο της Fosun Insurance κ. Λαν Κανγκ, αποτελείτο από περισσότερα από δέκα στελέχη καθώς και τους συμβούλους του κινεζικού ομίλου BNP και Societe Generale και ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δείχνουν για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ότι στην παρουσίαση συμμετείχαν μέσω teleconference και στελέχη της πορτογαλικής εταιρείας που έχει εξαγοράσει ο όμιλος Fosun, της Fidelidade. Η Fosun διαθέτει ήδη μια παγκόσμια ασφαλιστική πλατφόρμα που εκτείνεται από την Αμερική μέχρι την Ασία, ενώ πριν από περίπου τέσσερα χρόνια πήρε και το ευρωπαϊκό διαβατήριο στις ασφάλειες, εξαγοράζοντας το 80% της μεγαλύτερης ασφαλιστικής της Πορτογαλίας, έναντι 1,1 δισ. ευρώ. Ενδιαφέρον έχει ότι στη Πορτογαλία ο όμιλος έχει επεκταθεί και στον κλάδο υγείας με την εξαγορά νοσοκομείου, κάτι που πιθανολογείται και για την Ελλάδα –υπό την προϋπόθεση εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής– καθώς αναπτύσσει ένα μοντέλο δημιουργίας συνεργειών μεταξύ διαφορετικών κλάδων.

Η κινεζική αντιπροσωπεία θα παραμείνει στην Αθήνα και σήμερα στο πλαίσιο ενός δεύτερου γύρου παρουσίασης της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει την επόμενη εβδομάδα, η δεύτερη κινεζική εταιρεία που διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική, η Gongbao. Οι δύο υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι αναμένεται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές περί τα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου και στόχος της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τα τέλη του επόμενου μήνα.

Σημαντικό στοιχείο που ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Εθνικής Τράπεζας ως πωλητή στην προσπάθεια επίτευξης υψηλού τιμήματος είναι η σημαντική κερδοφορία ύψους 71,6 εκατ. ευρώ που πέτυχε το 2017 σε ενοποιημένη βάση η Εθνική Ασφαλιστική. Επίσης, σημαντική είναι η αύξηση των πωλήσεων που επιτεύχθηκε μέσω του τραπεζικού δικτύου, δηλαδή οι πωλήσεις bancassurance. Συγκεκριμένα, τα ασφάλιστρα του προϊόντος «Εθνική Εφάπαξ», ανήλθαν σε 91,3 εκατ. ευρώ, συγκρατώντας τη μείωση των πωλήσεων που καταγράφηκε από τα άλλα δίκτυα διανομής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή