Επενδύσεις 61 εκατ. από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Επενδύσεις 61 εκατ. από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προαναγγελία νέων επενδύσεων και μετά το 2019, αλλά και με σαφείς αιχμές κατά ανταγωνιστών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, έκανε χθες την πρώτη του εμφάνιση σε συνέντευξη Τύπου ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης. Αφορμή στάθηκε η συμπλήρωση 10 ετών από την έναρξη του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού, πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει στην εταιρεία να χρησιμοποιεί ελληνικό κριθάρι για το σύνολο της μπίρας που παράγει στην Ελλάδα.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την τριετία 2017-2019 ανέρχεται σε 61 εκατ. ευρώ και έρχεται να προστεθεί στα 142 εκατ. ευρώ επενδύσεων που πραγματοποίησε η επιχείρηση την περίοδο 2009-2017.

Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, η εταιρεία βρίσκεται στην τελική φάση εκπόνησης του επιχειρηματικού της προγράμματος για την τριετία 2019-2021. Στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των εξαγωγών, οι οποίες σήμερα αντιστοιχούν σε ποσοστό λίγο πάνω από το 10% του συνολικού τζίρου της. Η διοίκηση αυτή τη στιγμή αξιολογεί σε ποιες αγορές μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω, συμπεριλαμβανομένης και της αμερικανικής.

«Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι και θα παραμείνει εδώ με τον τρόπο που πρέπει. Κάνοντας επενδύσεις παρά τις απώλειες που έχει υποστεί από την οικονομική κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Επενδύουμε στην Ελλάδα και χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον. Η χώρα πέρασε πολλά. Εχουμε ευθύνη να κάνουμε κάτι για να πάμε πιο μπροστά».

Σε αρκετά έντονο τόνο, αλλά χωρίς να τους κατονομάσει, ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αναφέρθηκε σε ανταγωνιστές της εταιρείας (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης και Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης), οι οποίοι υπερτονίζουν αρνητικά το γεγονός ότι αποτελεί θυγατρική του ολλανδικού ομίλου Heineken. «Κάποιοι πίσω από κραυγές ελληνικότητας κρύβουν πράματα και θάματα», ανέφερε, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας ρίχνει λάσπη, χωρίς να έχει νομικές επιπτώσεις».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό συμμετέχουν πλέον 2.500 παραγωγοί σε 19 νομούς, με τις καλλιεργηθείσες εκτάσεις να ανέρχονται σε 170.000 στρέμματα. Στόχος για τη φετινή χρονιά είναι η παραγωγή 50.000 τόνων κριθαριού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή