Σαμαράς για Novartis: Εχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του

Σαμαράς για Novartis: Εχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφ'όλης της ύλης πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με την ομιλία του στην Βουλή για το κλείσιμο της Επιτροπής για την Novartis, ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε: «Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας. Και αυτός και οι συνεργοί του».

«Θέλω να τον ευχαριστήσω τον κ. Τσίπρα γιατί με τον άθλιο τρόπο που χειρίστηκε τη συκοφαντία σε βάρος μου και σε βάρος άλλων συναδέλφων, απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία. Κανένα στοιχείο. Μόνος στόχος η προσωπική μας σπίλωση. Με 10 κάλπες».

Συνεχίζοντας καταλόγισε περιφρόνηση στη Δικαιοσύνη, αλαζονεία και φόβο στην κυβέρνηση.

«Οταν ένας πρώην πρωθυπουργός καταθέτει όχι μια απλή μήνυση αλλά μήνυση συστάσεως συμμορίας είναι δυνατόν να μην τον καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσει; Κι όμως συνέβη κι αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το έκαναν από αλαζονεία; Κυρίως το έκαναν από φόβο. Αυτά δεν μπορούν να μπουν στο αρχείο, θα ανασυρθούν, έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας και αυτός και οι συνεργοί του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Ο πρωθυπουργός απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και στέλνει τη σκευωρία σε βάρος μας στην τακτική δικαιοσύνη. Τι νόημα έχει να ψηφίζεις "ναι" σε έναν και "όχι" σε άλλον;»

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που επιδιώκει είναι να μείνει η σπίλωση και η σκιά σε βάρος των δέκα κορυφαίων πολιτικών προσώπων-στελεχών προηγούμενων κυβερνήσεων, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στη χαρακτηρισμένη ως «σκανδαλώδη» υπόθεση Novartis.

«Θέλατε να μείνει μόνο η σπίλωση σε βάρος μας, η σκιά και αυτό προτείνουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί. Το οφείλω στον λαό, στην παράταξή μου και στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Οπως λέτε κι εσείς "αυτό είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη". Σας ευχαριστώ που μόνοι σας αποκαλυφθήκατε. Γνωρίζατε τις κατηγορίες πριν ακόμα υπάρξουν και τις διαρρέατε στον Τύπο πρις τις καταθέσουν οι ψευδομάρτυρες».

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στη σκευωρία της κυβέρνησης και κατήγγειλε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη: «Πού την κατάντησαν την Δικαιοσύνη; Τι γαϊτανάκι έχουν στήσει με σκοπό την πλήρη υποταγή της δικαστικής εξουσίας στο καθεστώς Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου; Εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές. Εσείς, όμως, να προσέχετε: Δεν γίναμε εμείς "όμηροι" του Παπαγγελόπουλου. Εσείς γίνατε όμηροί του… Και ο Παπαγγελόπουλος θα σας κάψει».

Στον ίδιο τόνο ευχαρίστησε την κυβέρνηση και εξήγησε: «Αν γίνει δεκτή η έωλη νομική επιχειρηματολογία σας, τότε θα έχετε ανοίξει, όχι δρόμο αλλά λεωφόρο, για τη… δική σας παραπομπή αργότερα απευθείας στην τακτική δικαιοσύνη». Ανέφερε «τρεις σκανδαλώδεις και καραμπινάτες υποθέσεις: τα ΕΛΤΑ, όπου θα χρειαστεί να γίνει κάθαρση, η Τράπεζα Αττικής – εκεί να δείτε κάθαρση που θα πρέπει να γίνει- και τα ευρωπαϊκά κονδύλια για πρόσφυγες -μετανάστες ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου».

Ακολούθως εξαπέλυσε συνολική πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση εστιάζοντας στην οικονομία, στο Σκοπιανό και στο Μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας και το «πλεόνασμα» της κυβέρνησης ο κ. Σαμαρά είπε πως «κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι αν δεν πληρώνετε τις συντάξεις τότε θα υπάρχει ταμείο, δεν μας λέτε όμως ότι προκαλέσατε δύο χρόνια επιπλέον ύφεσης». 

«Μας λέτε ότι θέλετε να λύσετε το Μακεδονικό. Και στην πραγματικότητα πάτε να νομιμοποιήσετε τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό σε βάρος της Ελλάδας. Γιατί το όνομα είναι το κατ' εξοχήν "όχημα" του αλυτρωτισμού».

Για το μεταναστευτικό ανέφερε: «Μας λέτε ότι δείξατε "ανθρωπισμό" ανοίγοντας τα σύνορα στους "πρόσφυγες". Στην πραγματικότητα ανοίξατε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες που στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν έχουν καμία σχέση με τη Συρία. Θέσατε τα νησιά μας υπό τη διοίκηση… κάποιων διεφθαρμένων ΜΚΟ που αποδείχθηκαν όργανα των διακινητών. Σας καταγγέλλουν οι ευρωπαϊκές Αρχές, σας καταγγέλλει ο διεθνής Τύπος, σας καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Κι εσείς μιλάτε για… "φασιστοειδή" που αντιδρούν. 

«Παραδώσατε την Αθήνα στο έλεος του Ρουβίκωνα και των άλλων ταγμάτων εφόδου, αφήσατε χιλιάδες καταδικασμένους για κακούργημα από τους φυλακές. Και ζητάτε από τον ανήμπορο κόσμο όταν μπαίνουν οι ληστές να κάνουν πως κοιμούνται. Τέτοιο κατάντημα», σημείωσε ο κ. Σαμαράς. 

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε: «Χρειάζεστε «εξιλαστήρια θύματα για να γλιτώσετε. Αλλά δεν γλιτώνετε. Εμείς δεν πρόκειται να είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα για τη δική σας την πλήρη χρεοκοπία. Ήδη, πατήσατε πάνω στις νάρκες σας…».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή