Three Cents: «Ένα εκατομμύριο μπουρμπουλήθρες… καθαρής επιστήμης »

Three Cents: «Ένα εκατομμύριο μπουρμπουλήθρες… καθαρής επιστήμης »

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ένα εκατομμύριο μπουρμπουλήθρες… καθαρής επιστήμης». Αυτό είναι το motto με το οποίο σε υποδέχεται η ιστοσελίδα των Three Cents και στη συνέχεια, σε προσκαλεί σε ένα δροσερό ταξίδι απόλαυσης. Ο λόγος για τα πρώτα ελληνικά Premium αναψυκτικά, που από το 2014, όπου έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση, έχουν κατακλύσει  εγχώρια αλλά και την παγκόσμια αγορά, κερδίζοντας συνεχώς διακρίσεις και νέους θαυμαστές.

Τα δροσερά αναψυκτικά, που έχουν φτιαχτεί από Έλληνες bartenders και συνοδεύουν ιδανικά τα ποτά, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα τους, χωρίς να τα επισκιάζουν, έχουν καταφέρει να κλείσουν μέσα στα ιδιαίτερα μπουκαλάκια των 200 ml, επτά μοναδικές γεύσεις όπου έχουν δημιουργηθεί με ένα απαράβατο μυστικό επιτυχίας. Τα πολύ ποιοτικά και προσεκτικά διαλεγμένα συστατικά, αλλά και την υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακικό, τη γνωστή σε όλους μας, μπουρμπουλήθρα, που κρατά «ζωντανό» το ποτό, μέχρι την τελευταία σταγόνα.

Three Cents: «Ένα εκατομμύριο μπουρμπουλήθρες… καθαρής επιστήμης »-1

Η επιτυχία ωστόσο, που συνοδεύει τα Three Cents, που εκτός από το να λειτουργούν ως mixers για cocktail και long drinks, πίνονται και σκέτα, οδήγησε την παρέα των δημιουργών τους να προβούν σε μία αλλαγή,  η οποία θα χαρίσει στους καταναλωτές ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση. Οι δύο δημοφιλέστερες γεύσεις, η Pink Grapefruit Soda αλλά και η Gentelmen’s Soda μεγαλώνουν και πλέον διατίθενται και σε συσκευασία των 275 ml για περισσότερες… μπουρμπουλήθρες.

Πως όμως φτάσαμε εδώ; Ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από τους τέσσερις τύπους που έβαλαν σκοπό να απογειώσουν την εμπειρία της απόλαυσης μπροστά από το bar, δημιουργώντας τα πρώτα ελληνικά Premium αναψυκτικά;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Μπάγκος κέρδισε στον πρώτο του διαγωνισμό τον τίτλο του young bartender το 2008 και βρέθηκε στο Μεξικό. Εκεί, εθίστηκε στην τοπική κουλτούρα των έντονων γεύσεων διαπιστώνοντας ότι αυτές, εκλείπουν από τα cocktail. Αυτό ήταν που τον ώθησε να ψάξει να βρει τον τρόπο για ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα από τα γκρέιπφρουτ. Έτσι μετά από σεμινάρια και προσωπική έρευνα, κατέληξε σε μία συνταγή με ξύσμα γκρέιπφρουτ, πολύ καλής ποιότητας νερό, ζάχαρη και πολύ υψηλή ανθράκωση. 

Three Cents: «Ένα εκατομμύριο μπουρμπουλήθρες… καθαρής επιστήμης »-2

«Το πάθος μας για την τέλεια Paloma,το εθνικό ποτό του Μεξικό, μας οδήγησε στο να δημιουργήσουμε την Pink Grapefruit Soda, αφού κανένα άλλο προϊόν στην παγκόσμια αγορά δεν κάλυπτε τα ποιοτικά και γευστικά μας στάνταρ. Σε μια κουβέντα λοιπόν που κάναμε όλοι μαζί σε ένα καφέ, έριξα την ιδέα στο τραπέζι να την εμφιαλώσουμε, ώστε στην συνέχεια να την κυκλοφορήσουμε στο εμπόριο. Ο Βασίλης με τη σειρά του σκέφτηκε πως ξέρει ένα εργοστάσιο που ενδεχομένως να γινόταν η εμφιάλωση και έτσι βρεθήκαμε στο Αίγιο στο πρώτο ραντεβού μας με το εργοστάσιο “Kρίνος”», είχε εξιστορήσει ο Γιώργος Μπάγκος σε παλαιότερη συνέντευξη. 

Three Cents: «Ένα εκατομμύριο μπουρμπουλήθρες… καθαρής επιστήμης »-3

Οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν χάρη σε συγκυρίες και το καλό timing. Ο Γιώργος Μπάγκος με τον Δημήτρη Νταφόπουλο έχουν καταγωγή από την Καρδίτσα, ενώ ο Δημήτρης εργαζόταν στην εταιρεία του Βασίλη Καλατζή. Το τέταρτο μέλος, ο Γιώργος Τσιρίκος, χρόνια φίλος με τον Γιώργο και το Δημήτρη, έτυχε την ώρα της… ζύμωσης της ιδέας να επιστρέφει στην Ελλάδα από το Λονδίνο.

Έτσι, δημιουργήθηκαν τα Three Cents, τα οποία σιγά σιγά γίνονται ολοένα και πιο γνωστά και αγαπημένη συνήθεια των bartenders αλλά και των καταναλωτών. Η σειρά περιλαμβάνει 7 premium tonics & σόδες για χρήση ως mixer στα ποτά και τα κοκτέιλ, ενώ πλέον η Pink Grapefruit Soda & η Gentlemen’s Soda (με περγαμόντο και μανταρίνι) διατίθεται σε μεγαλύτερη συσκευασία των 275 ml, όσο μια απολαυστική μερίδα δηλαδή για να τις γευτεί κάποιος σκέτες.

Τα Three Cents θα τα βρει κανείς στα καλύτερα καφέ και μπαρ για να συνοδεύσουν ιδανικά τις καλοκαιρινές μας βόλτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή