Ελληνας ο δράστης της επίθεσης σε σχολείο του Τέξας – Στους δέκα οι νεκροί (βίντεο)

Ελληνας ο δράστης της επίθεσης σε σχολείο του Τέξας – Στους δέκα οι νεκροί (βίντεο)

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε περιοχή σχολείου στο Χιούστον των ΗΠΑ. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Χάρις εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου της Σάντα Φε.

Για την υπόθεση κρατούνται δύο άτομα ενώ ως δράστης έχει ταυτοποιηθεί ο 17χρονος Ελληνας Δημήτρης Παγουρτζής.

Το CBS ανέφερε ότι ο 17χρονος είναι μαθητής του λυκείου και έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από τον λογαριασμό του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οπως έγινε γνωστό ο δράστης είχε στην κατοχή του μία καραμπίνα και ένα περίστροφο ενώ όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Αμποτ και τα δύο ανήκαν στον πατέρα του.

Σημείωσε επίσης ότι ο 17χρονος είχε κατασκευάσει και διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπως βόμβες μολότοφ.

Ελληνας ο δράστης της επίθεσης σε σχολείο του Τέξας – Στους δέκα οι νεκροί (βίντεο)-1

 

 

«Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια. Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου. Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, οκτώ άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

«Ελπίζουμε τα χειρότερα να είναι πλέον παρελθόν αλλά δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα γιατί θα επρόκειτο για εικασίες» δήλωσε νωρίτερα συνεργάτης της διευθύντριας του σχολείου.

Ελληνας ο δράστης της επίθεσης σε σχολείο του Τέξας – Στους δέκα οι νεκροί (βίντεο)-2
Ελληνας ο δράστης της επίθεσης σε σχολείο του Τέξας – Στους δέκα οι νεκροί (βίντεο)-3

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το συμβάν.

«Πυροβολισμοί σε Λύκειο στο Τέξας. Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ενδεχομένως να περιμένουμε άσχημα νέα» ήταν το tweet του προέδρου των ΗΠΑ.

Ελληνας ο δράστης της επίθεσης σε σχολείο του Τέξας – Στους δέκα οι νεκροί (βίντεο)-4
Ελληνας ο δράστης της επίθεσης σε σχολείο του Τέξας – Στους δέκα οι νεκροί (βίντεο)-5

Ο Ρίτσαρντ Άλεν, πατέρας μιας μαθήτριας, περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα.

«Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών».

«Ένα πρόσωπο εισέβαλε με ένα τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί και ένα κορίτσι τραυματίστηκε στο πόδι» δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας, η Νίκι, στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK. Η ίδια διευκρίνισε ότι τα παιδιά έτρεξαν να σωθούν.

Ελληνας ο δράστης της επίθεσης σε σχολείο του Τέξας – Στους δέκα οι νεκροί (βίντεο)-6

Σε ένα βίντεο που προβλήθηκε σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται αστυνομικοί να συνοδεύουν μαθητές εκτός του κτιρίου και κατόπιν να τους υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο αναζητώντας τυχόν όπλα. Περιπολικά και τουλάχιστον 2 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Η μαθήτρια Λέιλα Μπάτλερ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι στις 07.45 ήχησε ο συναγερμός για φωτιά και οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις. Ορισμένα παιδιά νόμιζαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή