Κουβέλης: Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι ευάλωτη και εύθραυστη

Κουβέλης: Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι ευάλωτη και εύθραυστη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι και ευάλωτη και εύθραυστη και αποσπασματική και αντιφατική», τόνισε από τη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας. Ο Φώτης Κουβέλης, κατά την επίσκεψη, που πραγματοποίησε σήμερα στη Λάρισα, έμεινε ικανοποιημένος από τις δομές της 1ης Στρατιάς, αλλά και από τις υπηρεσίες που παρέχει το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείου της πόλης.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «η 1η Στρατιά είναι άψογα συγκροτημένη με ό,τι αυτό έχει θετική αναφορά στην αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας».

Επανέλαβε στις δηλώσεις του ότι «η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα» προσθέτοντας ότι η χώρα «οφείλει να έχει πάρα πολύ καλή κατάσταση στην αποτρεπτική δύναμη, διότι» -όπως τόνισε- «δεν επιτρέπουμε να αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Μιλώντας για το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι «είναι υψηλό το επίπεδο των νοσηλευτικών υπηρεσιών του», ενώ αναφέρθηκε και στην παροχή υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου στους μη στρατιωτικούς, λέγοντας πως το γεγονός αυτό «είναι η κοινωνική παρουσία των ενόπλων δυνάμεων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και σήμερα στην πολιτική κατάσταση που αφορά τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία, αλλά και στο ζήτημα των πιέσεων που ασκούνται από διάφορες πλευρές για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στη γειτονική χώρα.

Τόνισε πως πιέσεις προς την Τουρκία ασκούνται και από την πλευρά της Ευρώπης, αλλά και από την πλευρά των ΗΠΑ, και επανέλαβε τη θέση του ότι «ο Ερντογάν έχει εντάξει και αυτό το ζήτημα στη ρητορική της έντασης πιστεύοντας ότι θα του επιτρέψει να διαπραγματευτεί και να πετύχει την παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ».

Από την άλλη, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η ρητορική της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας εντάσσεται και σε μια προσπάθεια να υπάρξει «εκτόνωση των μεγάλων εσωτερικών προβλημάτων, που έχει η Τουρκία, αλλά και να υπηρετήσει τον προεκλογικό αγώνα του κ. Ερντογάν «τον οποίο υπηρετεί με αυταρχισμό, με έναν απαράδεκτο εθνικισμό και μια εχθρότητα που θέλει να διαμορφωθεί με όλες τις χώρες και ιδιαίτερα με την Ελλάδα».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι αυτή η πολιτική στάση της Τουρκίας «έχει κοντά πόδια, διότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι και ευάλωτη και εύθραυστη και αποσπασματική και αντιφατική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή