Κουτρουμάνης: «Θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους την τιμή, την εντιμότητα και το όνομά μου»

Κουτρουμάνης: «Θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους την τιμή, την εντιμότητα και το όνομά μου»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρακτικές και μεθοδεύσεις που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές ενός κράτους δικαίου κατηγόρησε την κυβέρνηση, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση Novartis, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης, υπογραμμίζοντας ότι θα υπερασπιστεί, μέχρι τέλους, την τιμή, την εντιμότητα και το όνομά του.

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας όχι ως απολογούμενος, αλλά σας κατηγορώ ότι συμμετέχετε ή ανέχεστε τις πρακτικές που παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές τού δικαίου» ανεέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και αναρωτήθηκε τι θα γίνει εάν η δικαιοσύνη αποφανθεί ότι δεν έχει αρμοδιότητα να διερευνήσει την υπόθεση. «Θα μας μείνει η ρετσινιά, γιατί εσείς δεν θέλατε να κάνετε έρευνα;» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το μόνο που επεδίωκε η κυβέρνηση ήταν η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της.

«Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, όπου η αντιπολίτευση να ζητάει να διερευνηθεί μία υπόθεση και να το αρνείται η κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης και επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση ρωτώντας: «Τι θα εμπόδιζε τη δικαιοσύνη να γίνει έρευνα και από τη Βουλή;»

Ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε, προβάλλοντας και ένα γράφημα, ότι από το 2010 και μετά άρχισε να υποχωρεί η φαρμακευτική δαπάνη γιατί, όπως είπε, «τότε είχαμε τη βούληση να τα βάλουμε με τα μεγάλα κυκλώματα που υπήρχαν σε αυτόν τον χώρο» και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν διερεύνησε την περίοδο που υπήρξε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Τέλος, επανέλαβε ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπόθεση και υποστήριξε ότι δεν ζήτησε διαφορετική μεταχείριση από οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή