Γεννηματά: Να διαψεύσει άμεσα η κυβέρνηση τα περί «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Γεννηματά: Να διαψεύσει άμεσα η κυβέρνηση τα περί «Μακεδονία του Ίλιντεν»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφώνησε η Φώφη Γεννηματά για ενδεχόμενη συμφωνία στο όνομα των Σκοπίων με το «Μακεδονία του Ίλιντεν» και ζήτησε από την κυβέρνηση να το διαψεύσει.

Η Φώφη Γεννηματά, ξεκινώντας την ομιλία της στη Βουλή για τη υπόθεση Νοvartis, τόνισε:

«Περιμένουμε σήμερα όλη την ημέρα μια διάψευση που δεν έχει έρθει. Μια διάψευση από την πλευρά της κυβέρνησης, γιατί φέρεται ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει ένα όνομα που ακούει στο «Μακεδονία του Ίλιντεν».

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη ονομασία συνιστά την επιτομή της επιστροφής του αλυτρωτισμού. Και θέλω να πιστεύω πως η κυβέρνηση δεν έχει μπει καν στην διαπραγμάτευση αυτού του ονόματος. Θέλω όμως να τονίσω, όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές, ότι η επίλυση του ζητήματος δεν αφορά μονάχα στην ονομασία.

Απαιτείται ολοκληρωμένη λύση και σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έχει κάνει η κυβέρνηση ως τώρα, αυτό διαπραγματεύεται εκ μέρους του Ελληνικού λαού, δηλαδή την σύνθετη ονομασία με ισχύ erga omnes και αναθεώρηση του Συντάγματος.

Απαιτούνται δεσμευτικές ρυθμίσεις για την εγγύηση της μη επιστροφής του αλυτρωτισμού και της παραχάραξης της ιστορίας.

Χθες ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε, είπε πως δεν βρίσκεται η διαπραγμάτευση σε μια καμπή κρίσιμη ώστε να αισθάνεται ότι πρέπει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σήμερα μάθαμε ότι θα μας ενημερώσει τελικώς τηλεφωνικά αύριο και εν τω μεταξύ οι διαρροές δίνουν και παίρνουν.

Κλείνοντας, λοιπόν, περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση και ελπίζουμε ότι πράγματι η κυβέρνηση αυτή διαπραγματεύεται, όπως είπε ο πρωθυπουργός, στο όνομα όλων των Ελλήνων μια πραγματικά ολοκληρωμένη λύση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή