Τσίπρας για Novartis: Να συνεχιστεί η έρευνα από την τακτική δικαιοσύνη

Τσίπρας για Novartis: Να συνεχιστεί η έρευνα από την τακτική δικαιοσύνη

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβερνητική πλειοψηφία, προσέρχεται στη σημερινή ψηφοφορία με ένα απλό και καθαρό αίτημα, που κάθε πολίτης μπορεί να αντιληφθεί ως το απολύτως αυτονόητο: Να συνεχιστεί η έρευνα από την τακτική δικαιοσύνη, η οποία θα ελέγξει τα αδικήματα τα οποία δεν εμπίπτουν στο Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

«Συγκεκριμένα, τα αδικήματα που αφορούν τις πράξεις δωροδοκίας και δωροληψίας καθώς και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, για τις οποίες η Βουλή είναι αναρμόδια τόσο για τη δίωξη όσο και για την εκδίκαση τους», πρόσθεσε.

«Ούτε εγώ, ούτε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχουμε καμία πρόθεση να κουκουλώσουμε, να συγκαλύψουμε, να σιωπήσουμε. Αντίθετα σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε τη μοναδική διαδικασία που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση και να μην επιτρέψει την σύντομη παραγραφή των αδικημάτων για τα οποία καταγγέλλεστε» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Και αυτή η μοναδική διαδικασία είναι η επιστροφή του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη που είναι και η μόνη αρμόδια να αποφασίσει. Και επειδή το γνωρίζετε, για αυτό εκφράζετε αυτήν τη νευρικότητα και επιθετικότητα. Για αυτό και αποχωρήσατε από την Επιτροπή.

Με τι επιχείρημα; Ότι δήθεν εκεί έπρεπε να γίνει η διερεύνηση. Αλήθεια ποιον κοροϊδεύετε; Αν γινόταν εκεί η διερεύνηση, πράγμα που θα προϋπέθετε ότι η επιτροπή θα δεχόταν λανθασμένα την αρμοδιότητα της, τότε όλα θα κατέληγαν στον καιάδα της παραγραφής».

«Βρισκόμαστε λίγο πριν από το τέλος, ίσως της δυσκολότερης περιόδου της σύγχρονης ιστορίας μας και στην αυγή μιας νέας εποχής, κοινωνικής και οικονομικής ανάκαμψης η Ελλάδα, με σκληρή προσπάθεια και μετά από πολλές – και άδικες σε αρκετές περιπτώσεις – θυσίες του λαού μας, πατάει ξανά γερά στα πόδια της. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη στο όνομα των θυσιών, του ελληνικού λαού, διότι οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν πολύ ακριβά τις αμαρτίες του παρελθόντος, αμαρτίες που δεν ήταν δικές τους, αμαρτίες που δεν προέκυψαν τυχαία, αμαρτίες για τις οποίες κάποιος πρέπει να φέρει την ευθύνη», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Oλοι μας γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι, καταχράστηκαν την εξουσία τους. Επέλεξαν απολύτως συνειδητά να εκμεταλλευτούν την εξουσία τους για ιδιοτελείς σκοπούς. Ετσι δημιουργήθηκε ένα τερατώδες σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που συνέβαλε καθοριστικά στη χρεοκοπία της χώρας και τελικά, το μάρμαρο το πλήρωσαν οι Ελληνες πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι αποκλεισμένοι από αυτό το σύστημα εξουσίας» πρόσθεσε.

«Εμείς θα δώσουμε το δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού»

«Η παράταξη του κ. Μητσοτάκη είναι αυτή που έδιωξε στο εξωτερικό αυτούς τους ανθρώπους κι εμείς είμαστε αυτοί που θα τους δώσουμε δικαίωμα ψήφου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντς στον πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος νωρίτερα ανακοίνωσε ότι η ΝΔ καταθέτει αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Τα παιδιά του brain drain έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν από τις χώρες διαμονής του» ανέφερε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για υποκριτική πρόταση από την πλευρά της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τις χθεσινές επαφές που είχε στη Σόφια επεσήμανε:

«Οποιασδήποτε προτάσεις για το όνομα είναι κενές περιεχομένου αν δεν έχουν εκπληρωθεί οι βασικές προϋποθέσεις τις οποίες η ελληνική πλευρά έχει θέσει ακολουθώντας την εθνική γραμμή στο ζήτημα αυτό».

O κ. Τσίπρας είπε ότι το μεσημέρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε για την πορεία διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή