Μπάσκετ: Εφθασε η στιγμή για αλλαγή της σκυτάλης στον Ολυμπιακό;

Μπάσκετ: Εφθασε η στιγμή για αλλαγή της σκυτάλης στον Ολυμπιακό;

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O επίλογος που θα γράψει ο Ολυμπιακός στα φετινά πλέι οφ και κυρίως οι εμφανίσεις του μέχρι τη διεκδίκηση του τίτλου, που αποτελεί τον τελευταίο στόχο, ύστερα από τις αποτυχίες πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και της κατάκτησης του κυπέλλου, θα οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις των αδελφών Αγγελόπουλων για τη συνέχιση της διοίκησης της ΚΑΕ.

Οι σκέψεις που έχουν γίνει είναι πολλές και αρκετές εξ αυτών καταλήγουν στην εκτίμηση ότι ο κύκλος της διοίκησης μπορεί να ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, ύστερα από 14 χρόνια παρουσίας της οικογένειας Αγγελόπουλου και ενώ ο απολογισμός της τελευταίας 9ετίας είναι άκρως επιτυχημένος, με τις κατακτήσεις δύο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τριών ελληνικών, δύο κυπέλλων και την παρουσία σε έξι φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τη δεύτερη αναγέννηση της ομάδας μπάσκετ, ύστερα από τη δεκαετία του ’90, αλλά παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης στο οικονομικό μοντέλο που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια και στην προσπάθεια διατήρησης του «κορμού» των Ελλήνων παικτών, με τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους, προεξέχοντος του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη (το συμβόλαιο του λήγει προσεχώς και ο εκπρόσωπος του Μίσκο Ραζνάτοβιτς έκανε έμμεση πρόβλεψη πιθανής μη ανανέωσης για 4η φορά).

Το ενδεχόμενο αποχώρησής τους παραμένει «ανοικτό», αλλά δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες στις σκέψεις που κάνουν. Η αναζήτηση διοικητικών και οικονομικών… συμπαικτών συνεχίζεται, όπως είχε συμβεί και στη δική τους περίπτωση με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Σωκράτη Κόκκαλη, το 2004.

Δύο επιλογές

Σε περίπτωση μη προσέλκυσης άλλων «ερυθρόλευκων» χρηματοδοτών, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θα έχουν δυο επιλογές. Ή θα προχωρήσουν σε βαθιά οικονομική αναδιάρθρωση που θα εμπεριέχει το ρίσκο της μείωσης του ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα, κυρίως απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό, αλλά και στην ανερχόμενη δύναμη της ΑΕΚ, ή θα αποχωρήσουν, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή επόμενη ημέρα για την ομάδα μπάσκετ. Στην πρώτη περίπτωση και εφόσον ο Ολυμπιακός χάσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του, το πλήγμα στην υστεροφημία της οικογένειας θα είναι σημαντικό και, όπως έχει συμβεί πάμπολλες φορές και σε άλλους συλλόγους του ίδιου μεγέθους και ιστορίας, η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων θα αντιδράσει διά… βοής ή διά αποστασιοποίησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν θέτουν καν ζήτημα αντιτίμου για την πώληση των μετοχών τους (η συνολική επένδυση έχει φθάσει τα 80-90 εκατ. ευρώ), αλλά το μεγάλο ζητούμενο είναι η εύρεση και η συμφωνία με αξιόπιστο επενδυτή που θα δώσει επιτυχημένη συνέχεια στη δική τους θητεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή