Πέμπτη στον κόσμο η ΕΚΑΜ σε διεθνή διαγωνισμό Ειδικών Δυνάμεων

Πέμπτη στον κόσμο η ΕΚΑΜ σε διεθνή διαγωνισμό Ειδικών Δυνάμεων

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην 5η θέση στον 10o ετήσιο διαγωνισμό Ειδικών Δυνάμεων, που έγινε στο εκπαιδευτικό κέντρο «KASOTC» της Ιορδανίας κατέκτησε η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 40 Ειδικές Μονάδες από 24 χώρες (Αυστρία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κατάρ, Κένυα, Κίνα, Κόσσοβο, Κουβέιτ, Λευκορωσία, Λίβανο, Μολδαβία, Μπρούνεϊ, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Σουηδία, Τουρκία και Τσεχία).

Η ΕΚΑΜ κατέκτησε την υψηλότερη θέση στη συνολική βαθμολογία, από κάθε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα και απέσπασε τα ευμενή σχόλια των διοργανωτών και των υπολοίπων συμμετεχόντων για τις επιχειρησιακές δυνατότητες και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσής της.

Οι ομάδες διαγωνίστηκαν σε επτά διαφορετικά «στάδια – αγωνίσματα» δεξιοτήτων, όπου απαιτείται συνδυασμός ικανοτήτων στην αντοχή, τη δύναμη, την ταχύτητα, τη σκοπευτική ικανότητα, την ομαδική συνεργασία και την επιχειρησιακή τακτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή