ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: Σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν απέτρεψαν οι μυστικές υπηρεσίες

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας και κρατών των Βαλκανίων διενεργούν από κοινού έρευνα όσον αφορά τις πληροφορίες περί σχεδίου επίθεσης εναντίον του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο πηγή στην τουρκική υπηρεσία αντικατασκοπείας.

Η πληροφορία περί σχεδίου επίθεσης αποκαλύφθηκε μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν στη Βοσνία, σήμερα Κυριακή. Η πληροφορία δόθηκε στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών από την αντικατασκοπεία της πΓΔΜ, που την έλαβε από Τούρκους που ζουν στη χώρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «γνωρίζουμε πως υπάρχουν ορισμένοι κύκλοι που ανησυχούν» διότι «έχουμε έναν τόσο ισχυρό ηγέτη» και αυτός είναι ο λόγος που «θέλουν να τον δολοφονήσουν», ωστόσο «ο πρόεδρός μας δεν είναι κάποιος που θα φοβηθεί εξαιτίας τέτοιων απειλών και θα αλλάξει πολιτική» και «όσοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό ακόμα είναι ανόητοι».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα haberturk, η απόπειρα δολοφονίας απετράπη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις βοσνιακές αρχές.

Το σχέδιο φέρεται να οργάνωναν Τούρκοι πολίτες, ωστόσο πληροφορίες που έφτασαν από τα Σκόπια αλλά και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες στη ΜΙΤ λίγο πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν στη Βοσνία, το απέτρεψαν, αναφέρεται στην ίδια ιστοσελίδα

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες από τα Σκόπια ανέφεραν ότι «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν στις βαλκανικές χώρες, υπάρχουν φήμες ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας του».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, σχολιάζοντας την είδηση, την οποία δεν διέψευσε, σημείωσε ότι ο Ερντογάν «ούτε φοβάται αλλά ούτε και τέτοιου είδους απειλές μπορούν να τον κάνουν να αλλάξει την πολιτική του».

«Το να μη μαθαίνουν κάποιοι παρά τις τόσες εμπειρίες τους, δεν σημαίνει παρά ηλιθιότητα», πρόσθεσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ