Αλλες τρεις προσαγωγές για την επίθεση κατά Μπουτάρη

Αλλες τρεις προσαγωγές για την επίθεση κατά Μπουτάρη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο συλλήψεις και τρεις προσαγωγές έχει προχωρήσει η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη. 

Οι δύο συλληφθέντες είναι Ελληνες, ηλικίας 20 και 36 ετών, ένας εκ των οποίων κατάγεται από τη Γεωργία. Ο 36χρονος, μάλιστα, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές. 

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Τα τρία άτομα που προσήχθησαν το βράδυ της Κυριακής στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, εξετάζονται στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση, την οποία διενεργεί η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Η αστυνομία κατάφερε να προχωρήσει στις προσαγωγές αξιοποιώντας μεταξύ άλλων και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο. 

Για την πορεία των ερευνών συνεχής είναι η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας, ενώ συλλέγονται πληροφορίες και από συλλόγους των ποντιακών οργανώσεων, που από την πρώτη στιγμή έχουν καταδικάσει την επίθεση

Ο Γιάννης Μπουτάρης πήρε στις 10.00 το πρωί της Κυριακής εξιτήριο από το Ιπποκράτειο, όπου είχε νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις

Μπουτάρης: Ηταν μια άθλια επίθεση

«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σε νεότερες δηλώσεις του (voria.gr) ο κ. Μπουτάρης περιέγραψε την επίθεηση που υπέστη: « Αυτό που έζησα ήταν εφιαλτικό. Ηταν κάμποσοι και με χτυπούσαν παντού, σε όλο μου το σώμα, με μπουνιές, κλωτσιές, όλα. Δεν νομίζω να ήταν Πόντιοι. Άλλωστε με τους Πόντιους έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία, αλλά δεν είμαι σε θέση και δεν θέλω να τις πω τώρα. Οσον αφορά στην πορεία της υγείας του ο κ. Μπουτάρης ανέφερε: Οι εξετάσεις είναι καλές. Καθαρά για προληπτικούς λόγους οι γιατροί ήθελαν να μείνω μέσα το βράδυ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή