Ρουχανί: Oι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποφασίζουν για το Ιράν

Ρουχανί: Oι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποφασίζουν για το Ιράν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πόμπεο περί της νέας στάσης που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν, ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ρουχανί, ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν για το μέλλον της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ILNA.

«Ποιοι είστε για να αποφασίσετε για το Ιράν και τον κόσμο; Ο κόσμος σήμερα δεν αποδέχεται την Αμερική να αποφασίζει για τον κόσμο, καθώς οι χώρες είναι ανεξάρτητες… αυτή η εποχή έχει τελειώσει… Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με τη στήριξη του έθνους μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ρουχανί, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Νωρίτερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ένας Ιρανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, για τη στρατηγική που θα αποκολουθήσει η Ουάσινγκτον απέναντι στο Ιράν δείχνουν ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την αλλαγή καθεστώτος στην Ισλαμική Δημοκρατία.

«Η Αμερική επιθυμεί να ασκήσει πίεση στο Ιράν να παραδοθεί και να αποδεχτεί τις παράνομες απαιτήσεις της…οι δηλώσεις του δείχνουν ότι η Αμερική επιζητά σαφέστατα την αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν», δήλωσε ο αξιωματούχος σε απάντηση στις δηλώσεις Πομπέο, κατά τις οποίες διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν «οικονομικές πιέσεις άνευ προηγουμένου» και θα επιβάλουν «τις σκληρότερες κυρώσεις στην ιστορία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή