Ιταλία: Αύριο ο Ματαρέλα θα συναντήσει τους προέδρους βουλής και γερουσίας

Ιταλία: Αύριο ο Ματαρέλα θα συναντήσει τους προέδρους βουλής και γερουσίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όπως έγινε γνωστό, αύριο ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα συναντήσει τους προέδρους της βουλής και της γερουσίας, Ρομπέρτο Φίκο και Ελιζαμπέτα Καζελάτι για να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στη συνέχεια, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα της τελευταίας στιγμής, αναμένεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τζουζέπε Κόντε, που επέλεξαν σήμερα ως υποψήφιο πρωθυπουργό το κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα.

Όπως διέρρευσε, κατά την συνομιλία του με τον γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και με τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, ο Ματαρέλα αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην υπάρξουν προβλήματα σε ότι αφορά την δημοσιονομική πολιτική της χώρας, και στο ότι ο νέος πρωθυπουργός και στην οικονομική πολιτική, θα έχει ουσιαστική ελευθερία κινήσεων. Μια ελευθερία η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνον στα όσα αναφέρονται στην κυβερνητική συμφωνία των δυο αυτών πολιτικών δυνάμεων.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai, o Σαλβίνι και ο Ντι Μάιο συμφώνησαν με τον Ιταλό πρόεδρο στα προαναφερθέντα κύριας σημασίας σημεία, για το μέλλον και την σταθερότητα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή