Συντονισμένη η επίθεση αναρχικών στο ΣτΕ – Σοβαρά ερωτήματα για τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ.

Συντονισμένη η επίθεση αναρχικών στο ΣτΕ – Σοβαρά ερωτήματα για τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά ερωτήματα για τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ. εγείρει η χθεσινοβραδινή επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας από ομάδα περίπου 70 αναρχικών. Κι αυτό διότι οι συμμετέχοντες κατάφεραν να προσεγγίσουν το κτίριο της οδού Πανεπιστημίου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ενώ αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους διέφυγαν χωρίς να προσαχθούν. Στο μεσοδιάστημα πέταξαν μπουκάλια με μαύρη μπογιά στους εξωτερικούς τοίχους ενώ έσπασαν τζάμια στην είσοδο του ΣτΕ.

Συντονισμένη η επίθεση αναρχικών στο ΣτΕ – Σοβαρά ερωτήματα για τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ.-1

Την ευθύνη για το «ντου» ανέλαβαν με κοινή προκήρυξή τους στο Διαδίκτυο ο «Ρουβίκωνας», η Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Συντονισμένη η επίθεση αναρχικών στο ΣτΕ – Σοβαρά ερωτήματα για τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ.-2

Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται καθώς η χθεσινή καταδρομική επίθεση σημειώθηκε σε μια περίοδο που το Συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκεται στην κορυφή της ειδησεογραφίας μετά την παραίτηση του προέδρου του και την επικείμενη γνωμοδότησή του για τη συνταγματικότητα του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου.

Συντονισμένη η επίθεση αναρχικών στο ΣτΕ – Σοβαρά ερωτήματα για τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ.-3

Σημειώνεται ότι, λίγες ώρες νωρίτερα, ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του «Ρουβίκωνα» είχε προαναγγείλει στο Facebook επίθεση κατά δικαστικού στόχου με αφορμή την απόφαση να παραπέμψουν εκ νέου σε δίκη τα μέλη της συλλογικότητας που είχαν αθωωθεί για την παρέμβασή τους στο δημαρχείο της Τήνου.

Συντονισμένη η επίθεση αναρχικών στο ΣτΕ – Σοβαρά ερωτήματα για τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ.-4

Οπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό προκάλεσε σοβαρό εκνευρισμό στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ένταση στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ. Ενδεικτικό του χθεσινοβραδινού κλίματος, οι συζητήσεις των αξιωματούχων της λεωφόρου Κατεχάκη ακόμη και για επικείμενες «δραστικές» αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή