Τα αποτελέσματα του ελέγχου της EY στη Folli Follie αναμένει η κινεζική Fosun

Τα αποτελέσματα του ελέγχου της EY στη Folli Follie αναμένει η κινεζική Fosun

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδείξεις σταθεροποίησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνουν οι συναλλαγές στις μετοχές της Folli Follie, μετά την κατά 50% και πλέον υποχώρησή τους το τελευταίο δεκαπενθήμερο, πλην όμως οι αμφιβολίες για την οικονομική και εμπορική της θέση διατηρούνται στην αγορά. Χθες, Δευτέρα, έκλεισαν στα 7,40 ευρώ αμετάβλητες από την Παρασκευή. Οι συμμετέχοντες στην αγορά, ένθεν και ένθεν των ελληνικών συνόρων, αναμένουν με προσοχή την ολοκλήρωση του έλεγχου των οικονομικών καταστάσεων του 2017 από την Ernst & Young (EY), τον οποίο επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία όμως αναμένεται να χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να τελειώσει. Ενόσω όμως αυτά εξελίσσονται, μετά τις προ εικοσαημέρου καταγγελίες του hedge fund QCM για το δίκτυο και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, το θέμα αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις και εξαιτίας των δηλώσεων της μεγαλομετόχου της Fosun International.

H Fosun αν και αρχικά στήριξε τη συμμετοχή της ανεβάζοντας το ποσοστό που διακρατεί από το 13,89% στο 16,37%, εμφανίζεται τώρα επιφυλακτική. Ο Κιάν Τζιανόνγκ, ανώτερος αντιπρόεδρος της Fosun International, ο οποίος είναι επίσης μη εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Folli Follie, όταν ρωτήθηκε από το Bloomberg για το τι συμβαίνει με την ελληνική εταιρεία, δήλωσε ότι η Fosun σκοπεύει να διαφυλάξει τα συμφέροντά της ως μετόχου, ενώ αναμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου της Folli Follie, που διεξάγεται από την Ernst & Young. Σημείωσε πάντως πως «πιστεύουμε στο εμπορικό σήμα και στη βιομηχανία προσιτής πολυτέλειας», αλλά πρόσθεσε ότι «ως χρηματοοικονομικός επενδυτής, δεν συμμετέχουμε στη λειτουργία της Folli Follie και δεν έχουμε εσωτερική πληροφόρηση» σχετικά με τις φερόμενες λογιστικές παρατυπίες. Λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο Κιάν Τζιανόνγκ είχε παραδώσει στη διοίκηση της Folli Follie επιστολή του ομίλου τους, ζητώντας «εξηγήσεις και άμεσες διευκρινίσεις».

Κύκλοι της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στους οποίους απευθύνθηκε χθες Δευτέρα η «Κ», εξηγούν πως όλες οι συναλλαγές που γίνονται στους τίτλους της ελληνικής εισηγμένης παρακολουθούνται σχολαστικά και διαβεβαιώνουν πως η ολοκλήρωση του ελέγχου θα βάλει τα πράγματα στην ακριβή τους θέση. Δεν μπορούν όμως σε καμιά περίπτωση να αποκλείσουν ακόμα καμία έκβαση του ελέγχου, θετική ή αρνητική, ομοίως.

Με βάση, πάντως, τις γνωστοποιηθείσες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σημαντικές καθαρές αρνητικές θέσεις, τα «στοιχήματα» των hedge fund για περαιτέρω πτώση της αξία της μετοχής παραμένουν ανοιχτά. Το Oasis Investments II Master Fund LTD έχει μάλιστα σορτάρει το 0,80% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ επιπλέον short θέσεις δηλώνουν πως έχουν και το Oceanwood αλλά και η Quintessential Capital Managment, η οποία άλλωστε ξεκίνησε την όλη υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή