Ποδόσφαιρο: Δάκρυα στο τελευταίο «αντίο»

Ποδόσφαιρο: Δάκρυα στο τελευταίο «αντίο»

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες ακόμη και οι φανατικοί οπαδοί μαθαίνουν πρώτα να αγαπούν, όχι να μισούν. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε στα ευρωπαϊκά γήπεδα, στην εκπνοή των εγχώριων σεζόν, έδειξαν ότι ξέρουν και να αγαπούν και να τιμούν τους ποδοσφαιριστές που τίμησαν τη φανέλα της ομάδας τους, όπως στις περιπτώσεις των Τζανλουίτζι Μπουφόν, Αντρές Ινιέστα και Φερνάντο Τόρες. Το ίδιο έγινε και με προπονητές όπως ο Νίκο Κόβατς και ο Χοακίν Καπαρός, αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα με τον Αρσέν Βενγκέρ.

Στον τελευταίο αγώνα της Γιουβέντους για φέτος, ο γεμάτος δάκρυα στα μάτια Μπουφόν αποχώρησε λίγο μετά το 60ό λεπτό –διατηρώντας για μια ύστατη φορά ανέπαφη την εστία του– ξεσηκώνοντας κύμα ουρανομήκων επευφημιών από τις κατάμεστες εξέδρες στο Τορίνο, στο 2-1 επί της Βερόνα. Τον 167 φορές διεθνή τερματοφύλακα αποθέωσε ο κόσμος και στην πανηγυρική βόλτα με ανοικτό λεωφορείο στους δρόμους του Τορίνο.

Είναι άγνωστο πού θα κλείσει την καριέρα του ο Μπουφόν, καθώς γίνεται λόγος πλέον και για την Πάρμα που πήρε το εισιτήριο της επανόδου στη Σέριε Α, αλλά εμφανίζεται να έχει μέλλον στην εθνική Ιταλίας, αν και όχι όμως ως ποδοσφαιριστής. Κορυφαίο στέλεχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον 40χρονο τερματοφύλακα για να του προσφέρει θέση στο πλαίσιο της Σκουάντρα Ατζούρα. Παράλληλα, η Γιούβε είναι κοντά στην απόκτηση του 25χρονου πορτιέρε της Τζένοα, Ματία Περίν.

Αντίστοιχων τιμών έτυχε και ο Ινιέστα στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του με την Μπαρτσελόνα, μετά 22 έτη στην ακαδημία, τη δεύτερη ομάδα και τελικά την πρώτη του καταλανικού συλλόγου. Οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα» είχαν φτιάξει ένα εκπληκτικό κορεό όπου σχηματιζόταν το μήνυμα «Ινιέστα για πάντα».

Στον 674ο και τελευταίο του αγώνα με τη φανέλα της Μπάρτσα, οι συμπαίκτες τού Ινιέστα τον σήκωσαν στα χέρια και τον πετούσαν στον αέρα την ώρα που οι 85.000 φίλαθλοι τον επευφημούσαν όρθιοι. Η Μπαρτσελόνα ετοίμασε πλούσια γιορτή προς τιμήν του μετά τη λήξη του αγώνα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-0 υπέρ της Μπάρτσα), με τους φιλάθλους να παραμένουν για αρκετή ώρα στις θέσεις τους για να τιμήσουν κι εκείνοι τον 34χρονο μέσο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα καταλανικά ρεπορτάζ, ο Ινιέστα έμεινε στο χορτάρι για ώρες μετά, αφού αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο βουρκωμένος κατά τη 1 το πρωί, έχοντας μείνει ξυπόλυτος ώστε να νιώθει το χορτάρι του γηπέδου που αγάπησε.

Μεγάλες στιγμές γνώρισε και ο Τόρες στο 2-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Εϊμπάρ, καθώς αποχώρησε μετά 404 ματς με τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος», πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα της ομάδας. Τόσο η διοίκηση όσο και οι φίλαθλοι του συλλόγου τον αποθέωσαν την ώρα που αποχωρούσε από το γήπεδο, έχοντας μαζί του τα τρία παιδιά του.

Αγάπη και ευγνωμοσύνη επιφύλαξαν επίσης οι οπαδοί της Μπάγερν στον τεχνικό Γιουπ Χάινκες, της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στον Νίκο Κόβατς, που αναλαμβάνει την Μπάγερν και της Σεβίλλης για τον στρατιώτη του πάγκου της, Χοακίν Καπαρός, που ανέλαβε αφιλοκερδώς για τέσσερα ματς και με 10 βαθμούς τής χάρισε την έξοδο στην Ευρώπη.

Θριαμβευτές των Κυπέλλων

Τσέλσι, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Σέλτικ ήταν οι θριαμβευτές του Σαββατοκύριακου, κατακτώντας τα εγχώρια κύπελλα. Η Τσέλσι «έσωσε» τη χρονιά της κατακτώντας το Κύπελλο Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ, καθώς μετά έναν άχρωμο, άοσμο και άγευστο τελικό επικράτησε με πέναλτι του Εντέρ Αζάρ 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πολύ καλύτερος ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Γερμανίας, όπου η Αϊντραχτ έκανε την έκπληξη επικρατώντας 3-1 της Μπάγερν Μονάχου με δύο τέρματα του Αντε Ρέμπιτς κι ένα του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ηταν το πρώτο τρόπαιο της ομάδας της Φρανκφούρτης εδώ και 30 χρόνια. Αντιθέτως, η Σέλτικ δεν χρειάζεται να περιμένει πολύ για τρόπαια. Το Σάββατο ολοκλήρωσε το δεύτερο σερί τρεμπλ –πράγμα πρωτοφανές– κατακτώντας το Κύπελλο Σκωτίας με νίκη 2-0 εις βάρος της Μάδεργουελ. Στους θριαμβευτές του Σαββατοκύριακου μπορεί να συμπεριληφθεί και η Ιντερ, που με τη νίκη της στη Ρώμη με 3-2 επί της Λάτσιο, της άρπαξε στην ισοβαθμία το τελευταίο ιταλικό εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή