Προετοιμασία για μετωπική με τον κ. Τσίπρα από την κ. Γεννηματά

Προετοιμασία για μετωπική με τον κ. Τσίπρα από την κ. Γεννηματά

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σενάριο της «Μακεδονίας του Ιλιντεν» να μένει στο τραπέζι ουσιαστικά για μόνο δύο εικοσιτετράωρα, καθώς η συγκεκριμένη προοπτική συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης, στο Κίνημα Αλλαγής επανέρχονται σε στάση αναμονής όσον αφορά το μείζον εθνικό ζήτημα. Από τη Χαρ. Τρικούπη σημειώνουν σε κάθε τόνο πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση αποδοχής ενός τέτοιου ονόματος, που αποτελεί «επιτομή του αλυτρωτισμού». Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου με άρθρο του (Τα Νέα), ο οποίος, παρά το γεγονός πως δηλώνει σταθερά υπέρ μιας λύσης με τη γειτονική χώρα, απέρριψε το «Μακεδονία του Ιλιντεν» λέγοντας πως δεν πρόκειται για «σύνθετη ονομασία», αλλά για «διακήρυξη ιδεολογικής χρήσης της Ιστορίας».

Τούτων δοθέντων, στο Κίνημα Αλλαγής κοιτούν τον επόμενο άμεσο στόχο, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την αυριανή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που γίνεται με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά και έχει ως κεντρικό αίτημα την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ήδη από τη 2α Μαΐου που είχε αποστείλει την επιστολή με το σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, διευκρίνιζε πως ζητεί την προ ημερησίας συζήτηση για να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και οι Ελληνες πολίτες «για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων που η κυβέρνηση ερήμην τους διεξάγει με τους εταίρους και δανειστές», προσθέτοντας πως «η χώρα και ο λαός δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η κ. Γεννηματά αναμένεται την Τετάρτη να ανεβάσει στα ύψη την πολιτική αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα, απαριθμώντας όλα όσα αρνητικά έχει πράξει ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Παράλληλα, θα εστιάσει στο πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής σε μια σειρά ζητημάτων, όπως είναι τα πλεονάσματα, το χρέος, η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και το κοινωνικό κράτος. Συμπερασματικά, η ομιλία της κ. Γεννηματά θα αποτυπώσει τη στρατηγική του κόμματος όπως έχει αποκρυσταλλωθεί το τελευταίο διάστημα πάνω σε δύο βασικούς άξονες: πρώτον, την κατά μέτωπο επίθεση στο Μαξίμου και, δεύτερον, το διακριτό στίγμα και τις συγκεκριμένες προτάσεις που θα δώσουν χώρο και αυτόνομη πορεία στον κεντροαριστερό φορέα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως, σε πρόσφατη άτυπη συνεδρίαση στη Χαρ. Τρικούπη μεταξύ των κομμάτων και φορέων του κινήματος, αποφασίστηκε η περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση του προγράμματος που παρουσιάστηκε στο συνέδριο, ώστε το κόμμα να είναι μέχρι κεραίας έτοιμο για εκλογές.

Με μία συμβολική κίνηση ο Στ. Θεοδωράκης θέλησε να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον Γ. Μπουτάρη μετά την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του Ποταμιού βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί τετ α τετ με τον δήμαρχο της πόλης, ενώ παραβρέθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο. Λίγο πριν από την αναχώρησή του για τη συμπρωτεύουσα, ο κ. Θεοδωράκης ανήρτησε στο Τwitter μήνυμα συμπαράστασης στον κ. Μπουτάρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή