Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/05/18)

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον της εργασίας

Με μελανά χρώματα παρουσίασε το μέλλον της εργασίας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κατά τη συνδιάσκεψη για τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας, που διοργάνωσε σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ETUC. Οπως χαρακτηριστικά είπε, στα επόμενα πέντε χρόνια θα χαθούν πάνω από 5 εκατ. θέσεις εργασίας στις δεκαπέντε πιο ανεπτυγμένες και ανερχόμενες οικονομίες, με τη μεγαλύτερη επίπτωση να εμφανίζεται στα επαγγέλματα που απαιτούν λιγότερη εξειδίκευση. Σύμφωνα με ένα άλλο, ακόμη πιο δυσοίωνο σενάριο, 375 εκατ. εργαζόμενοι παγκοσμίως, δηλαδή το 14% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη απώλεια θέσεων εργασίας έως το 2030. Ζητούμενο σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον παραμένει ο ρόλος των συνδικάτων, με κεντρικό στόχο, στην επόμενη συνδιάσκεψη, να μη μιλούν για το τέλος αλλά για το μέλλον της εργασίας…

Αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια της Vivartia

Αλλαγές στη διοίκηση εταιρειών της Vivartia ανακοινώθηκαν χθες. Στη ΔΕΛΤΑ τοποθετείται εκτελεστικός αντιπρόεδρος με καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Βασίλης Γληνός, που διετέλεσε υπεύθυνος της Tasty Foods για την Ελλάδα και την Κύπρο και στη συνέχεια για μια πενταετία CEO της Pepsico στις χώρες των Βαλκανίων. Επίσης, διευθύνων σύμβουλος της «Μπάρμπα Στάθης» τοποθετήθηκε ο κ. Νικήτας Ποθουλάκης, ο οποίος έχει διατελέσει οικονομικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο Σφακιανάκη, ενώ από το 2011 ήταν Group CFO του ομίλου Vivartia.

Υπό πίεση τα ελληνικά εξαιτίας και της Ιταλίας

Στο 4,563% έφτασε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, ακολουθώντας τον δρόμο των ιταλικών. Οι αναλυτές θεωρούν τα ελληνικά ομόλογα εξαιρετικά ευάλωτα στις εξωτερικές προκλήσεις και τονίζουν ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία έχουν οσμή… Ελλάδας από το 2015. Οπως αναφέρει η Brown Brothers Harriman, «η πιθανότητα να ξεσπάσει στην Ιταλία μια κρίση παρόμοια με την ελληνική, αλλά μεγαλύτερου μεγέθους, έχει αυξηθεί, καθώς άπειροι πολιτικοί θα αναλάβουν κυβερνητικά καθήκοντα και αυτό μπορεί να αποτελέσει νέα δυνητική απειλή για το ευρώ».

Συνεδριάζει η ΔΕΗ για τις λιγνιτικές

Στο υπουργείο Ενέργειας στη Μεσογείων θα πραγματοποιηθεί αύριο η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για την έγκριση των σχεδίων απόσχισης των μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης και των ορυχείων για την τροφοδοσία τους που θα τεθούν προς πώληση. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αδυναμίας συγκρότησής του από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Το Δ.Σ. της Tετάρτης θα εγκρίνει, επίσης, τις λογιστικές καταστάσεις της απόσχισης, την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου και τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 26 Ιουνίου για την επικύρωση της όλης διαδικασίας.

Επαφές Alpha Bank με επενδυτές στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα επιτελείο της Alpha Bank, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του stress test, όπου είχε επαφές με περισσότερους από 15 υψηλόβαθμους εκπροσώπους θεσμικών επενδυτικών κεφαλαίων. Οι εκπρόσωποι των θεσμικών επενδυτών έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κινήσεις της Alpha Bank σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την προοπτική εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα χρηματοδότησης μετά την ολοκλήρωσή του τον προσεχή Αύγουστο, αλλά και τη σταδιακή απόσυρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Επίσης, οι θεσμικοί τόνισαν τη σημασία της τακτικής δραστηριότητας στις αγορές κεφαλαίου, με ομολογιακές εκδόσεις και άλλα εργαλεία. Σημειώνεται ότι τις συναντήσεις διοργάνωσε η NatWest Markets, η οποία ήταν μεταξύ των τραπεζών που ηγήθηκαν της πρώτης έκδοσης καλυμμένων ελληνικών ομολογιών από την Alpha Bank, ύψους 500 εκατ. ευρώ, στις αρχές του χρόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή