NEWSLETTER

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενιαία τιμή

Συμφωνία με τους θεσμούς για την ενιαία τιμή βιβλίου ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Οπως είναι γνωστό, η ενιαία τιμή βιβλίου είχε καταργηθεί για τις περισσότερες κατηγορίες βιβλίων το 2014, ακολουθώντας τις συστάσεις που περιλαμβάνονταν τότε στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Η επανεξέτασή της εντάχθηκε στην ατζέντα των συζητήσεων με τους θεσμούς το φθινόπωρο του 2016. Κατά τις συζητήσεις για την τεχνική συμφωνία ολοκλήρωσης του προγράμματος που διεξήχθησαν τις προηγούμενες ημέρες, διατυπώθηκε τεκμηριωμένη πρόταση για τη θέσπιση καθεστώτος ενιαίας τιμής για όλα τα βιβλία, η οποία συμφωνήθηκε με τους θεσμούς. Τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η συμφωνία, θα κατατεθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή.

«Μέτρα λιτότητας»

Το τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας και Νέων Μέσων του ACT-American College of Thessaloniki συνδιοργανώνει (σήμερα, ώρα 19.30) με το βιβλιοπωλείο «Σαιξπηρικόν» (Πατριάρχου Ιωακείμ 8, Θεσσαλονίκη) την πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα της δίγλωσσης ποιητικής ανθολογίας «Austerity Measures: The New Greek Poetry» που πρωτοεκδόθηκε στην Αγγλία από τον εκδοτικό οίκο Penguin το 2016 και πρόσφατα (2017) από τις εκδόσεις Αγρα. Την επιμέλεια της έκδοσης υπογράφει η Karen Van Dyck, καθηγήτρια Ελληνικών Σπουδών στο Columbia University. Για την έκδοση θα μιλήσουν η Karen Van Dyck και η Ελένη Γώδη, υπεύθυνη του αγγλικού τμήματος του ACT και καθηγήτρια αγγλικής λογοτεχνίας. Στην εκδήλωση θα διαβάσουν ποιήματά τους οι Γιώργος Αλισάνογλου, Βασίλης Αμανατίδης, Θωμάς Ιωάννου, Ελσα Κορνέτη, Χλόη Κουτσουμπέλη, Γλυκερία Μπασδέκη και Σταμάτης Πολενάκης. Τη συζήτηση με το κοινό και τους ποιητές θα συντονίσει ο Σάκης Σερέφας.

Γ. Γουναρόπουλος

Το Μουσείο Γιώργου Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου (Γουναροπούλου 6, Ανω Ιλίσια, τηλ. 210-74.87.657) παρουσιάζει την Τετάρτη 30 Μαΐου (ώρα 19.00) το βιβλίο της Θέμιδος Βελένη «Γιώργος Γουναρόπουλος. Addenda» (εκδ. Ανάτυπο, 2017). Η έκδοση περιλαμβάνει πολύτιμο υλικό από το Αρχείο Τώνη Σπητέρη (Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ) και απευθύνεται σε ειδικούς και μη. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Μιλτιάδης Παπανικολάου, ομότιμος καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και η δήμαρχος Ζωγράφου και πρόεδρος του μουσείου, Τίνα Καφατσάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή