80 χρoνια πριν… 22-5-1938

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ: Την 9.30 εσπερινήν εγένετο η πρώτη εκπομπή εκ του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών. Προ της ενάρξεως του μουσικού προγράμματος ο υφυπουργός της Συγκοινωνίας […] είπε τα εξής: « […] Πάσα δυνατή προσπάθεια κατεβλήθη, εμπόδια υπερπηδήθησαν και από της εσπέρας της σήμερον άρχεται η τακτική του σταθμού λειτουργία».

ΠΑΡΕΦΡΟΝΗΣΕΝ: Ο διάσημος Ρώσος χορευτής Νιζίνσκυ, […] ο οποίος τω 1921 ευρισκόμενος εις Ελβετίαν παρεφρόνησεν αιφνιδίως και έκτοτε νοσηλεύεται εκεί εις ψυχιατρείον, πιστεύουν οι ιατροί ότι πολύ συντόμως πρόκειται να γίνει καλά [Η λαμπρή καριέρα του Νιζίνσκυ διεκόπη όταν ασθένησε από σχιζοφρένεια].

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: Οι πλείστοι των ξένων παρατηρητών εκφράζουν την πεποίθησιν ότι η Γερμανία δεν θα προβή εις ανεπανόρθωτον ενέργειαν κατά της Τσεχοσλοβακίας, ήτις πιθανώτατα θα ήγεν εις ευρωπαϊκήν σύρραξιν. Εν τοσούτω η κατάστασις παραμένει σοβαρωτάτη κατόπιν των επανειλημμένων δηλώσεων της Γερμανίας ότι δεν θα παραμείνη αδρανούσα εις ην περίπτωσιν χυθή αίμα των Σουδητών. Βεβαιούται μάλιστα […] ότι η Γερμανία θα ενεργήση με ταχύτητα αστραπής αν χυθή γερμανικόν αίμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή