Απειλές αντιποίνων από τις ΗΠΑ προς τη Βενεζουέλα για τις απελάσεις Αμερικανών διπλωματών

Απειλές αντιποίνων από τις ΗΠΑ προς τη Βενεζουέλα για τις απελάσεις Αμερικανών διπλωματών

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ απείλησαν σήμερα με αντίποινα τη Βενεζουέλα, έπειτα από την ανακοίνωση της απέλασης των δύο Αμερικανών πλέον υψηλόβαθμων διπλωματικών αντιπροσώπων στο Καράκας από τον πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

«Δεν λάβαμε καμία ενημέρωση από τη κυβέρνηση της Βενεζουέλας μέσω διπλωµατικών οδών», δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Αλλά αν η απέλαση επιβεβαιωθεί «οι ΗΠΑ θα λάβουν τα κατάλληλα αμοιβαία μέτρα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Μαδούρο ανακοίνωσε την απέλαση του Αμερικανού επιτετραμμένου στο Καράκας, Τοντ Ρόμπινσον, και του διπλωμάτη Μπράιαν Ναράντζο, έπειτα από την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων από την Ουάσινγκτον, στον απόηχο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Με ανακοίνωση του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι απορρίπτει τις κατηγορίες του προέδρου της Βενεζουέλας, ο οποίος ανέφερε ότι οι δύο διπλωμάτες ήταν «μπλεγμένοι» σε μία «στρατιωτική συνωμοσία» και προσπαθούσαν να παρέμβουν στα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της Βενεζουέλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή