Χίλιοι παραπάνω έλαβαν παράτυπα άσυλο στη Γερμανία

Χίλιοι παραπάνω έλαβαν παράτυπα άσυλο στη Γερμανία

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Οι φόβοι ότι πάνω από χίλιοι άνθρωποι έλαβαν άσυλο από τη Γερμανία χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις, θα οδηγήσουν σε αλλαγές προσωπικού και όχι μόνο στη γερμανική υπηρεσία μετανάστευσης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Η αποκάλυψη του σκανδάλου έχει προκαλέσει σημαντικές πολιτικές αναταράξεις στη χώρα, καθώς η μεγάλη εισροή μεταναστών κυρίως από τη Μέση Ανατολή θεωρείται υπεύθυνη για την ενίσχυση των ακροδεξιών φρονημάτων.

Ο Ζεεχόφερ δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν δραστικές αλλαγές, όχι μόνο στη Βρέμη, όπου και ξέσπασε το σκάνδαλο, υπονοώντας έτσι ότι παρόμοιες παρατυπίες ενδέχεται να έχουν σημειωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η υπηρεσία μετανάστευσης, από την πλευρά της, φέρεται να ερευνά 10 εκ των 70 παραρτημάτων της, τα οποία είχαν χειριστεί 8.500 υποθέσεις, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο επισήμως. Συνολικά στη Γερμανία έχουν φτάσει 1,6 εκατ. μετανάστες κυρίως από τη Μέση Ανατολή, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει πολιτικές αντιπαραθέσεις και οδηγήσει στην άνοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, το οποίο πρώτη φόρα κέρδισε κοινοβουλευτικές έδρες στις περυσινές εκλογές.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών καταδίκασε τις λανθασμένες παροχές ασύλου ενώ δήλωσε ότι θα ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο επίσημης κοινοβουλευτικής έρευνας σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι ακροδεξιοί, από την πλευρά τους, ζήτησαν γενικευμένη κοινοβουλευτική έρευνα σχετικά με τον χειρισμό του μεταναστευτικού ζητήματος από την κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ. Την ίδια στιγμή, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να δράσουν «άμεσα και αποφασιστικά», καθώς «η εκτεταμένη και λανθασμένη παροχή ασύλου είναι εντελώς απαράδεκτη». Τέλος, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές οι οποίοι ζητούν επίσημη κοινοβουλευτική έρευνα, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας «πρέπει να πάψει να χρησιμοποιεί την απειρία του ως δικαιολογία», όπως χαρακτηριστικά διατείνονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή