Στο εδώλιο Σαββίδης, Μίχελ για την εισβολή

Στο εδώλιο Σαββίδης, Μίχελ για την εισβολή

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης παραπέμπονται ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και ο αθλητικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ Λούμπος Μίχελ για τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου, όταν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, στο ματς με την ΑΕΚ, το οποίο διεκόπη.

Εις βάρος τους απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του αθλητικού νόμου, ύστερα από προκαταρκτική εξέταση, την οποία διενήργησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αρμόδια για θέματα αθλητισμού, Ευαγγελία Λιάσου. Στο εδώλιο θα καθίσουν άλλα έξι άτομα, μεταξύ αυτών μέλη της προσωπικής φρουράς του ομογενούς επιχειρηματία, αλλά και ένας αστυνομικός που είχε διατεθεί για την προσωπική του ασφάλεια. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει γνωστή η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης ο ΠΑΟΚ ως έχων την αντικειμενική ευθύνη για τη συμπεριφορά των Σαββίδη και Μίχελ, και αφότου κρίθηκε ότι η οριστική διακοπή του αγώνα έγινε με δική του υπαιτιότητα, τιμωρήθηκε και στις τρεις βαθμίδες με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 63.000 ευρώ. Ο αγώνας κατακυρώθηκε με σκορ 3-0 υπέρ της «Ενωσης». Στον Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ ο Λούμπος Μίχελ τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 90 μέρες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Η εισβολή του Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και η διακοπή που προκλήθηκε στον αγώνα έγινε διεθνώς γνωστή λόγω του ότι ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να οπλοφορεί.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε, κυρίως λόγω της συμπεριφοράς του προέδρου του ΠΑΟΚ, τη διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας για μία εβδομάδα, ενώ λίγες ημέρες μετά, η «Επιτροπή Παρακολούθησης» που όρισαν οι FIFA και UEFA στην ΕΠΟ εισηγήθηκε την αποβολή της ΕΠΟ μέλος της FIFA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή