Δεν πήραν άδεια ΠΑΟ και Πανιώνιος

Δεν πήραν άδεια ΠΑΟ και Πανιώνιος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις ομάδες της Σούπερ Λίγκας δεν πήραν άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Πλατανιάς και Κασσιόπη. Για τους υποβιβασμένους στη Φούτμπολ Λιγκ Κασσιόπη και Πλατανιά, η ποινή είναι χωρίς αντίκρισμα, ενώ για τον Παναθηναϊκό είναι αναμενόμενη.

Το πρόβλημα φαίνεται να το έχει ο Πανιώνιος, διότι ναι μεν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, όμως ακολουθεί η διαδικασία της αδειοδότησης για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, που έχει μικρές διαφορές από αυτήν για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αν δεν πάρει άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα, θα αρχίσει, όπως και ο Παναθηναϊκός, το επόμενο πρωτάθλημα με μείον έξι βαθμούς και περιορισμό στις μεταγραφές, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του συνεταιρισμού, που θα συζητηθεί μεθαύριο στην Ε.Ε. της ΕΠΟ. Κατά των απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερών από την κοινοποίησή τους.

Εφεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ θα καταθέσει μέχρι μεθαύριο η ΠΑΕ Πανιώνιος, ώστε να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, και στην «κυανέρυθρη» διοίκηση υπάρχει βεβαιότητα ότι θα καλυφθεί επαρκέστατα στον ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων (άρθρο 52) η μικρή διαφορά που υπάρχει στον προϋπολογισμό και ενώ όλα τα χρέη προς το Δημόσιο βρίσκονται σε ρυθμίσεις που εκπληρώνονται με χρονική συνέπεια. Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ τονίζει μεταξύ άλλων: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ κατέθεσε αναλυτικό και πλήρη φάκελο στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Η μη εξασφάλιση άδειας αφορά τις ευρωπαϊκές και μόνο και όχι τη συμμετοχή μας στις εγχώριες διοργανώσεις, η οποία θα κριθεί σε επόμενο στάδιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή