ΑΕΚ: Λιβάγια, Χιμένεθ, ανανεώσεις και προσθήκες

ΑΕΚ: Λιβάγια, Χιμένεθ, ανανεώσεις και προσθήκες

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πληρωμή της ρήτρας του Μάρκο Λιβάγια από την ΑΕΚ σηματοδοτεί την ακριβότερη μεταγραφή της Ενωσης τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς το συνολικό κόστος της απόκτησης του Κροάτη επιθετικού από την Λας Πάλμας υπολογίζεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Η Ενωση πλήρωσε 200 χιλιάδες ευρώ το προηγούμενο καλοκαίρι στην ομάδα από τις Κανάριες Νήσους ως «ενοίκιο» για τον ποδοσφαιριστή και τώρα θα καταβάλει 1,8 εκατ. ευρώ, ενεργοποιώντας το συμβόλαιο με τον Λιβάγια που θα βρίσκεται στην ΑΕΚ έως το 2021.

Με τα τωρινά δεδομένα, η πρωταθλήτρια Ελλάδας κινείται ουσιαστικά σε τρεις άξονες αναφορικά με τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το βασικότερο και πιο άμεσο έχει να κάνει με το τυπικό σκέλος της συμφωνίας για την παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ στον σύλλογο και τη νέα χρονιά. Επονται οι ανανεώσεις των συμβολαίων για τους ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο και ακολουθούν οι μεταγραφικές προσθήκες. Ως προς τα συμβόλαια που λήγουν το 2019, η ΑΕΚ προτίθεται να ανανεώσει αυτά των Σιμόες, Βράνιες και Μπακάκη σε πρώτη φάση, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι Λαμπρόπουλος και Μπακασέτας. Πέραν του Βράνιες, που είχε υποπέσει σε σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων κατά τη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει εξαιρετική άποψη για όλους τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές. Ειδική κατηγορία αποτελεί ο Παναγιώτης Κονέ, που ανήκει ακόμα στην Ουντινέζε, αλλά θέλει να παραμείνει στην Ενωση.

Ως προς τις προσθήκες, η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση των Αλμπάνη και Κάιπερς. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι δύο ποδοσφαιριστές να ανακοινωθούν από την Ενωση εντός της εβδομάδας. Ως προς τις άλλες θέσεις και κυρίως την αντικατάσταση των Αραούχο και Χριστοδουλόπουλου που αποχώρησαν, η Ενωση προσανατολίζεται στην απόκτηση ενός επιθετικού, δύο παικτών που θα αγωνίζονται στα άκρα της επίθεσης και ενός παίκτη που θα παίζει ως κεντρικό χαφ. Ο Ερικ Μοράν φαίνεται πως θα μείνει στην ΑΕΚ, ενώ ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς θα αποτελέσει παρελθόν, αν η ομάδα έρθει σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή για πρόωρη λύση του συμβολαίου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή