Ποδόσφαιρο: Φιάσκο της UEFA με τα εισιτήρια του τελικού

Ποδόσφαιρο: Φιάσκο της UEFA με τα εισιτήρια του τελικού

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες θέσεις στο γήπεδο όπου θα φιλοξενηθεί το Σάββατο ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κίεβο αναμένεται να είναι κενές, καθώς περίπου 2.200 φίλοι της Ρεάλ επέστρεψαν τα εισιτήριά τους λόγω των δυσχερειών στη μετακίνηση φιλάθλων και στη στέγασή τους, και της αδυναμίας της UEFA να παραχωρήσει τα εισιτήρια αυτά σε φίλους της Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, από το περασμένο Σάββατο, η Ρεάλ δεν κατάφερε να διαθέσει όλο τον αριθμό των εισιτηρίων που δικαιούνταν, σε αντίθεση με τη Λίβερπουλ που πούλησε και τις 16.626 εισιτήρια στη διάθεσή της. Ο λόγος που πολλοί Μαδριλένοι αποφάσισαν τελικά να μη μεταβούν στην Ουκρανία για τον τελικό αφορά τις δυσκολίες που έχει το ταξίδι και τα ζητήματα διαμονής που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες στην ουκρανική πρωτεύουσα. Τα επιστραφέντα εισιτήρια θα διατεθούν σε όσους ήταν σε λίστα αναμονής, αλλά κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι ότι οι οπαδοί της Ρεάλ θα καλύψουν την προσφορά εισιτηρίων, καθώς το Κίεβο δεν τους… εμπνέει.

Η Λίβερπουλ έθεσε το θέμα στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ώστε να επωφεληθεί από τα αδιάθετα εισιτήρια, όμως η UEFA τόνισε ότι αυτό είναι αδύνατον λόγω του διαχωρισμού των οπαδών των δύο ομάδων. Εκπρόσωπος συνδέσμου οπαδών της Λίβερπουλ εξέφρασε σε αγγλική εφημερίδα την κατανόησή του για τη στάση των φίλων της Ρεάλ, λέγοντας ότι η θέα των κενών καθισμάτων στον τελικό θα πρέπει «να ηχήσει σαν προειδοποιητικό καμπανάκι για την UEFA αναφορικά με την επιλογή της έδρας του τελικού και τις τιμές των εισιτηρίων».

Εξηγεί ότι αν σήμερα ένας οπαδός της Ρεάλ στη λίστα αναμονής έχει την ευκαιρία να πάρει ένα από τα εισιτήρια των 300 ή 400 ευρώ που επεστράφησαν, δεν έχει την παραμικρή ελπίδα να βρει αεροπορικό εισιτήριο για το Κίεβο, ενώ και τα εναπομείναντα δωμάτια στην ουκρανική πρωτεύουσα είναι πανάκριβα.

Αυτά δεν απασχολούν προς το παρόν τις δύο ομάδες. Στη Ρεάλ διακηρύσσουν ότι ούτε φοβούνται τη Λίβερπουλ και τα «11 ζώα» της, όπως είπε ο Κρόος, που θα είναι έτοιμα για όλα, ούτε υστερούν σε κίνητρο από την αγγλική ομάδα.

Ο δε Ζινεντίν Ζιντάν είπε χθες ότι δεν θα τον ενδιέφερε να είχε τον Μοχάμεντ Σαλάχ αντί του Κριστιάνο Ρονάλντο, τονίζοντας: «Εγώ τον Κριστιάνο έχω και μιλώ μόνο για τους δικούς μου παίκτες».

Από την άλλη πλευρά, ο Σαντιό Μανέ της Λίβερπουλ, σκόρερ 19 τερμάτων στη φετινή σεζόν, δήλωσε τυχερός που είναι συμπαίκτης του Αιγύπτιου αρχισκόρερ Σαλάχ: «Πάντα απολαμβάνω να αγωνίζομαι πλάι σε τέτοιους σπουδαίους παίκτες. Κάνουν τα πάντα να φαίνονται πιο εύκολα για μένα, είμαι τυχερός!».

Φρόντισε δε να εξάρει τη συνολική παρουσία της ομάδας, πέρα από την επιθετική τριπλέτα που συνθέτει με τους Σαλάχ και Ρομπέρτο Φιρμίνο: «Ας μην ξεχνούμε ότι όλα ξεκινούν από τα παιδιά πίσω. Αυτοί το καθιστούν ευκολότερο. Η δύναμη της Λίβερπουλ είναι το σύνολο, τα κάνουμε μαζί όλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή