Η Λεωφόρος Συγγρού, νέο κέντρο πολυτελών ξενοδοχείων στην Αθήνα

Η Λεωφόρος Συγγρού, νέο κέντρο πολυτελών ξενοδοχείων στην Αθήνα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια η η Λεωφόρος Συγγρού, ειδικά στο νότιο και το βόρειο άκρο της μετατρέπεται σταθερά σε άξονα φιλοξενίας πολλών μεγάλων πολυτελών ξενοδοχείων. Τελευταία προσθήκη το Grand Hyatt Athens, μόλις το δεύτερο της αλυσίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά το Βερολίνο, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες στα μέσα Ιουλίου. Πρόκειται για το πρώην Athens Ledra, που εξαγοράστηκε έναντι 33,05 εκατ. ευρώ σε πλειστηριασμό της Alpha Bank από σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η Henderson Park, η Hines και η Kokari Knossian Group, συμφερόντων Τίνας και Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, η οποία θα έχει και τη διαχείριση του συγκροτήματος στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Hyatt.

Πεντάστερο

Το πέντε αστέρων ξενοδοχείο θα έχει 310 δωμάτια, μπαρ και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, εξωτερική πισίνα με θέα στην Ακρόπολη και μεγάλους συνεδριακούς χώρους, στοχεύει να ξεπεράσει την αίγλη που απολάμβανε παλαιότερα ως Ledra Marriott κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και να σταθεί με αξιώσεις δίπλα στο γειτονικό Intercontinental. Αυτός είναι και ο λόγος που το σχήμα της ιδιοκτησίας επέλεξε να προχωρήσει σε συμφωνία με το σήμα της Grand Hyatt, ναυαρχίδας του αμερικανικού ομίλου Hyatt και ενός από τα πολυτελέστερα παγκοσμίως. Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα λειτουργεί ήδη ένα Hyatt στη Θεσσαλονίκη, αλλά κανένα Grand Hyatt. Grand Hyatt στην Ευρώπη υπάρχει μόνον στο Βερολίνο και άλλο ένα στην Κωνσταντινούπολη.

Τα έργα συνολικής αναμόρφωσης και αναβάθμισης του ξενοδοχείου βρίσκονται σε εξέλιξη από την «Ακτωρ» και για αυτά, συν τον εξοπλισμό του, αναμένεται να δαπανηθούν συνολικά περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν εν μέρει χρηματοδοτηθεί από τη Eurobank, αναφέρουν πηγές της διαχείρισής του στην «Κ». Η συμφωνία με την Grand Hyatt ανακοινώθηκε επίσημα από τον όμιλο Hyatt Hotels Corporation στο Σικάγο, χθες Τρίτη.

Ελάχιστα νοτιότερα επί της Συγγρού ανοίγει το Athenaeum Palace & Luxury Suites στο κτίριο που φιλοξενούσε μέχρι πέρυσι τα γραφεία της Attica Group, ενώ ακριβώς απέναντί του βρίσκεται το Athenaeum Grand Hotel. Στην ίδια λεωφόρο λίγο πιο κάτω στεγάζεται και το Athens Avenue. Χαμηλά στη λεωφόρο, που συνδέει τον Φαληρικό Ορμο με το κέντρο της Αθήνας, ανοίγει τις πύλες του πλήρως ανακαινισμένο το πρώην Metropolitan του ομίλου Χανδρή. Θα επαναλειτουργήσει ως Athens Marriot, αποτελώντας τη νέα ναυαρχίδα του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου στην Ελλάδα ο οποίος έως το 2016 είχε ανηρτημένο το σήμα του στο Ledra, εκεί όπου τώρα θα αναρτηθεί η επιγραφή της Grand Hyatt.

Πολλά ακόμα σχέδια τροχοδρομούνται για ξενοδοχεία σε ακίνητα της Συγγρού, ενώ άλλα καινούργια ή ανακαινισμένα έχουν ήδη ανοίξει εκατέρωθεν της απόληξής της στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Η γειτνίαση

Η παρουσία ή γειτνίαση κατά μήκος αυτού του άξονα κέντρων σημαντικού διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και, βέβαια του Μουσείου της Ακροπόλεως, αλλά και η εγγύτητα τόσο με το κέντρο της Αθήνας όσο και με το παραθαλάσσιο μέτωπο του Σαρωνικού προσελκύουν σημαντικές επενδύσεις που καθιστούν, πλέον, τη Συγγρού ως το αδιαμφισβήτητο νέο κέντρο πολυτελούς ξενοδοχίας της πρωτεύουσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή