Ν.Δ.: επίθεση για «Ρουβίκωνα»

Ν.Δ.: επίθεση για «Ρουβίκωνα»

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Διχάζει αντί να ενώνει, κοιτάζει στο παρελθόν, γιατί δεν έχει σχέδιο για το μέλλον». Η χθεσινή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έφοδο του «Ρουβίκωνα» στο ΣτΕ, που έγινε η αφορμή ώστε ο πρόεδρος της Ν.Δ. να κατηγορήσει και πάλι τον πρωθυπουργό ότι με τον «διχαστικό του λόγο» προκαλεί ζημιά στη χώρα, απηχεί παλαιότερες παρεμβάσεις του για τη συνειδητή επιχείρηση όξυνσης από την κυβέρνηση. Πολλώ δε μάλλον σε μια περίοδο που στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από την οικονομία και τις νέες περικοπές στις συντάξεις. Αυτή αναμένεται να θυμίσει ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή, που θα είναι μια εφ’ όλης της ύλης επίθεση για τα πεπραγμένα Τσίπρα στην οικονομία και για το «ολιστικό σχέδιο», ένα «αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη».

«Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ’ όπου και αν προέρχεται και, εν τέλει, υπονομεύει τη δημοκρατία μας», επανέλαβε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας την έφοδο του «Ρουβίκωνα» στο ΣτΕ «πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης». «Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τον πρωθυπουργό «να υπερβεί τον εαυτό του», ενώ τον κατηγόρησε ευθέως ότι με τον «διχαστικό του λόγο» προκαλεί ζημιά στη χώρα. «Ας διασφαλίσει, όπως οφείλει, τον νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αναφορά, εξάλλου, στη συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης να διχάσει τους Ελληνες πρόκειται να κάνει και κατά τη σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή, όπου αναμένεται να προτάξει και πάλι το δίπολο παρελθόν-μέλλον, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί το παρελθόν (σ.σ. οι αναφορές τόσο του πρωθυπουργού όσο και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε «Γκοτζαμάνηδες» και «τρίκυκλα») και ότι δεν μπορεί να μιλήσει για το μέλλον.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ακόμη να αποδομήσει με παραδείγματα το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης και να αποτιμήσει τον λογαριασμό των επιλογών Τσίπρα για την οικονομία. Τον τόνο έδωσε χθες το σχόλιο του επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ. κ. Τ. Θεοδωρικάκου, χαρακτηρίζοντας την όξυνση στην πολιτική ατμόσφαιρα «συνειδητή επιλογή» του Μεγάρου Μαξίμου. «Η παρωχημένη αντιδεξιά ρητορική και ο διχαστικός λόγος χρησιμοποιούνται για να “ξεχαστούν” οι βαριές περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς των πολιτών, που αποφάσισε και υλοποιεί η κυβέρνηση. Αποτυχημένη μέθοδος. Οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι, απομονώνουμε όσους χρησιμοποιούν βία για οποιονδήποτε λόγο. Και ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη αλλαγή, γιατί αξίζουμε καλύτερα», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Επίθεση στον κ. Καμμένο

Σφοδρή επίθεση στον Π. Καμμένο με αφορμή τα σχόλιά του περί «τριπλής κάλπης» τον Μάιο του 2019 εξαπέλυσε η Ν.Δ., χαρακτηρίζοντάς τον «λαγό» του πρωθυπουργού. «Ο κ. Καμμένος εισηγήθηκε σήμερα δημοσίως οι εθνικές εκλογές και οι δημοτικές εκλογές να γίνουν τον Μάιο του 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές. Αγνοούμε αν ο συνήθως μεταμφιεζόμενος υπουργός Αμύνης ντύθηκε σήμερα λαγός του κ. Τσίπρα. Η ιδέα, ωστόσο, του κ. Καμμένου επιβεβαιώνει ότι η χώρα κυβερνάται από ασόβαρους ανθρώπους», σημείωσε η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή