Μηνύματα συμπαράστασης στον Μπουτάρη από το εξωτερικό

Μηνύματα συμπαράστασης στον Μπουτάρη από το εξωτερικό

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξή τους εξέφρασαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στον απόηχο της επίθεσης που δέχτηκε, μέσω τηλεφωνημάτων και επιστολών ξένοι πολιτικοί ηγέτες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και υψηλόβαθμα στελέχη ξένων ΜΜΕ.

Ειδικότερα, στον κ. Μπουτάρη τηλεφώνησαν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Τηλεφώνημα έλαβε επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και από πολλούς παράγοντες ευρωπαϊκών ΜΜΕ, με χαρακτηριστική την περίπτωση του διευθυντή της Le Monde.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε τη στήριξή του μέσω επιστολής.

Στο μεταξύ οι συνεργάτες του κ. Μπουτάρη δέχτηκαν τηλεφώνημα από τον συνήγορο υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, με σκοπό ο πελάτης του να τού ζητήσει συγγνώμη.

Από την πλευρά του σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπουτάρης είπε πως το θέμα δεν είναι προσωπικό και πως η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή