ArtAthina με καινοτομίες

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστή στο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό, η ArtAthina επιστρέφει καλοκαιρινή, μεγαλύτερη σε διάρκεια, σε ολοκαίνουργιο χώρο στην καρδιά της Αθήνας και με ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Aπό τις 21 έως τις 24 Ιουνίου θα υποδέχεται τους επισκέπτες της στους χώρους του Ωδείου Αθηνών. Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 53 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Νέος χώρος διεξαγωγής της 23ης ArtAthina είναι το Ωδείο Αθηνών, έδρα του αρχαιότερου μουσικοθεατρικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της νεότερης Ελλάδας, που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς χώρους της documenta14. Στο κέντρο της πόλης -άρα εύκολα προσβάσιμη- η φουάρ προχωρά τις αλλαγές που ξεκίνησαν από πέρυσι μέσα από το πρόγραμμα που σχεδιάζει η ομάδα της ArtAthina με επικεφαλής την καλλιτεχνική διευθύντρια, Σταματία Δημητρακοπούλου.

Για πρώτη φορά, η ArtAthina αποκτά δικό της artresidency, το ArtAthinaWorkspace. Σε συνεργασία με το CopelouzosFamilyArtMuseum, θεσμοθετεί βραβείο αξίας 10.000 ευρώ, το οποίο θα απονεμηθεί σε Ελληνα καλλιτέχνη που συμμετέχει στην ArtAthina, με σκοπό την περαιτέρω προβολή και υποστήριξη του έργου του. Δημιουργεί το EducationalProgram, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαζί με το Ιδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στόχο να συνδέσει νέους επαγγελματίες από τον χώρο της τέχνης με γκαλερί και με τους ίδιους τους εικαστικούς δημιουργούς μέσα από επισκέψεις στα ατελιέ τους. Tα talks ανανεώνονται ριζοσπαστικά με διεθνείς παρουσίες και θεματικές που άπτονται επίκαιρα θέματα της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής.

Τέλος, είναι παρούσα και ενεργή από τον Οκτώβριο του 2017, προτείνοντας μέσα από το ArtAthinaOpenStudios σε σημαντικούς νεαρής ηλικίας συλλέκτες -σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης- να επισκεφθούν επιλεγμένα στούντιο καλλιτεχνών που εκπροσωπούνται από συμμετέχουσες γκαλερί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή