Tο καταφύγιο των λουλουδιών

Tο καταφύγιο των λουλουδιών

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από πέντε χρόνια σχολαστικής συντήρησης και πολλαπλών επισκευών, άνοιξε ξανά για το κοινό πριν από λίγες εβδομάδες, στο προάστιο Kew του Λονδίνου, το θερμοκήπιο Temperate House των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων Kew Gardens.

Κατασκευάστηκε το 1860 με σκοπό να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας των πιο σπάνιων και απειλούμενων φυτών της εύκρατης ζώνης του πλανήτη και αποτελεί το μεγαλύτερο θερμοκήπιο βικτωριανής αρχιτεκτονικής στον κόσμο.

Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει 10.000 εκπροσώπους από 1.500 είδη χλωρίδας της Αφρικής, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Αμερικής και των νησιών του Ειρηνικού.

Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά έως τις 31 Αυγούστου, ενώ τα Σαββατοκύριακα έως τις 2 Σεπτεμβρίου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να απολαύσουν μια ξεχωριστή παράσταση ακροβατικών εντός του θερμοκηπίου, με θέμα τη βιοποικιλότητα και τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

www.kew.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή